Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Защо пиещите кафе е по-възможно да успеят?

Защо пиещите кафе е по-възможно да успеят?

Защо пиещите кафе е по-възможно да успеят?

Факт е, че при много хора е нужно да изпият чаша кафе, за да могат да се събудят сутрин. Аз лично пия кафе заради удоволствието, но например майка ми е нужно да изпие една чаша кафе сутрин, за да може да бъде в кондиция през деня. В нейния случай, ако тя не поеме нужната доза кофеин получава болки в главата, което значи – ниско кръвно. Кофеинът оправя положението. И това не е само при майка ми, а и при милиони хора по света.

Заради тази статия реших да направя едно малко проучване за ползите, които ни носи кофеинът и като цяло кафето. Продължете да четете надолу, ако искате да ги узнаете.

По-здрави

Доказано е, че хората пиещи по-често кафе са по-здрави и живеят по-дълго. Също така е по-малко вероятно да се разболеят от тежки болести като Паркинсон, Алцхаймер, диабет и сърдечно-съдови проблеми.

По-умни

Не е само до това да оставате будни. Има и други причини, за които трябва да пиете кафе. То също така ви прави по-умни. Но как? Съдържанието на кофеин в кафето блокира аденозина в мозъка. Аденозинът е инхибиторен предавател. Какво значи това? Значи, че когато аденозинът е блокиран имате по-голяма енергия и може да вършите повече работа.

По-добре физически

Голяма част от мазнините по тялото ви могат да бъдат изгорени от кафето. Ако се съмнявате проверете, че има кофеин във всички добавки за изгаряне на мазнини. Кофеинът помага за изгарянето на мазнините защото помага за повишаването на метаболизма, което увеличава окислително-мазните процеси в тялото. Кофеинът също така мобилизира мастните киселини в мастната тъкан. Кофеинът може да бъде от полза при повишаване на физическата работоспособност.

По-щастливи

Хората поемащи кофеин имат по-малко пристъпи на депресия. С една чаша кафе на ден ще се чувствате по-добре и ще се защитите от възможността да изпаднете в депресия. Анти-оксидантите, които се съдържат в кафето са виновни за това да се чувстваме в настроение и ни правят по-позитивни.

Живеят по-дълго

Независимо дали вярвате или не, това е доказано от науката. Какво имате да кажете срещу вещество, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, прави ви по-заредени и е толкова положително? Освен кофеин в кафето се съдържат и други важни съставки, които все още не са потвърдени от науката. Все пак, повечето от тези съединения са анти-оксиданти, които защитават нашите тела от окисляване.

Правят повече пари

Това е така според проучване, което се базира на някои работници в Обединеното кралство. Ако се замислите в това ще откриете, че има доста смисъл. Защо пиещите кафе да не изкарват повече пари, когато стават по-рано, по-устойчиви са и са по-активни?

Пишейки тази статия пия своята доза кафе за деня. Вярвам във всички неща, които по-горе писах за ползите, които носи кафето и кофеина. Факт е, че има повече причини да пиете кафе, отколкото да не го правите. И ако е заради успеха, значи си струва!

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.