Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Защо бизнесът ни се нуждае от уеб сайт?

Начало » Защо бизнесът ни се нуждае от уеб сайт?

Докато беше жив, Стийв Джобс постоянно задаваше един въпрос – „Защо?”. Всяка една дейност свързана с неговия бизнес е била подлагана на този въпрос.

Когато започнах моя пръв бизнес преди няколко години, първото нещо, което си помислих беше, че ще ми е нужен уеб сайт. Защо смятах така? Защо ми беше нужен уеб сайт?

Тогава реших да използвам метода на Стийв Джобс и да отговоря на няколко фундаментални въпроса защо моят бизнес има нужда от създаването на уеб сайт.

Защо бизнесът ни се нуждае от уеб сайт?

 1. Онлайн брошура

Фирмите харчат милиони левове, печатайки и разпространявайки брошури. Разполагайки с фирмен уеб сайт, може да пропуснете тази дейност. Вашите потенциални клиенти могат да научат за вас и продуктите ви онлайн. Ако получавате по-голямата част от вашите поръчки посредством нетуъркинг и лични контакти, най-вероятно клиентите ще искат да посетят фирмения ви уеб сайт.

 1. Повече клиенти

Повече от 2,4 милиарда хора използват интернет всеки ден и 90% от тях са извършили някаква покупка онлайн, или са се свързали с някоя компания през последните 12 месеца. Така че, ако нямате уеб сайт, губите едно голямо парче от пая.

 1. Бизнес рентабилност

Скоро опитвали ли сте да теглите заем за вашия бизнес? Не е лесно. Но ако пробвате и банката иска да разгледа вашия уеб сайт, по-добре да имате такъв и той да е професионално направен. Но тук не става въпрос само за банкова институция, ако нямате уеб сайт, надеждността на бизнеса ви ще бъде ниска в очите на хората – особено клиентите.

 1. Влияние

Когато разполагате с уеб сайт, евентуално той ще бъде видян от хиляди хора. Чрез сайта вие имате възможност да влияете върху решенията на хората и да им давате нужната информация.

 1. Представяте бизнеса си

Знам, че знаете онова усещане, когато получите признание за вашата работа. Ако имате уеб сайт, вие може да представите какво умеете и да покажете, че се гордеете, с това което правите.

 1. Не ви е нужен голям капитал

Някога искали ли сте да стартирате собствен бизнес? Сега може да направите това, създавайки ваш собствен виртуален офис.

 1. 24 часа на ден, 7 дни в седмицата

Уеб сайтът работи 24/7 без да е нужно да правите нещо от ваша страна. Той винаги е на разположение за клиентите.

 1. Комуникация с клиентите

Ако разполагате с блог във вашия уеб сайт, можете да уведомявате клиентите за нови оферти, продукти, промоции, събития и т.н.

 1. Реклама

Интернет отвори един напълно нов свят за реклама, който не съществуваше преди. Сайтът ви може да привлече нови клиенти, използвайки широка гама от сравнително евтини маркетингови техники.

 1. Кастъмър съпорт

Можете значително да намалите разходите по кастъмър съпорта, разполагайки със специална тикет система или добавена секция FAQ (Често задавани въпроси).

creative-apple-desk-office

 1. Email@mywebsite.com

Когато имате уеб сайт, може да имате собствен фирмен имейл address@whateveryouwant.com. По този начин изглеждате много по-професионално, а и е по-лесно за запомняне. Знам, че харесвате вашия имейл shturiaivan85@gmail.com, но този имейл определено няма да ви издигне в очите на клиента.

 1. Прес съобщения

Това може да ви се струва малко пресилено, но е истина. Можете да пуснете онлайн няколко евтини прес съобщения за вашия бизнес, но за да направите това ще ви е нужен уеб сайт.

 1. Имате бизнес и сте си сам шеф

Това е едно от най-големи предимства, тъй като уеб сайтът ви дава възможност сами да си определяте правилата. Дава ви възможност да бъдете независими, да работите за себе си и да печелите много повече, отколкото, ако работите за някой друг.

 1. Може да имате уеб сайт на всяка тематика

Обичате ли спорта? Може би танци, фотография, туризъм, автомобили, наука, животни? Ако е така, значи имате печеливша идея, която само трябва да се престрашите да превърнете в бизнес. В интернет съществуват стотици ниши за бизнес и правене на пари. Просто изберете нещо, което харесвате или обичате да правите, стартирайте уеб сайт и започнете да пишете за него.

 1. Завързвате повече контакти

Освен нови клиенти с вас могат да се свържат и други фирми, с които да изградите партньорски отношения.

 1. Правите бизнес както вие прецените

Не се нуждаете от разрешение от шефа. Може да идвате на работа когато си искате, да работите колкото си искате и да управлявате бизнеса си както прецените за добре. Дори и да не сте в офиса, клиентите пак могат чрез сайта да се свържат с вас и дори да поръчат.

 1. Рамо до рамо с големите в бранша

Искате да започнете бизнес, но не знаете как да се съревновавате с големите фирми на пазара? Създавайки професионален и атрактивен уеб сайт със солидна бизнес стратегия, можете да разбиете големите момчета в квартала на пух и прах. Истина е, че няма как да построите по-голям „небостъргач” от тях, поне не в началото, но уеб сайтът ще ви помогне да разрушите въображаемата стена между вашия бизнес и техния.

 1. Изграждате доверие

Имали ли сте проблем с осъществяването на някоя продажба? Или пък ви е било трудно да убедите някой, че си разбирате от работата? Разполагайки с добре структуриран уеб сайт, вие веднага изграждате доверие между вас и потенциалния клиент.

Ние от „7 Лайф Дизайн” ООД гр. Варна се занимаваме именно с това да изграждаме силно онлайн присъствие за фирмите, като създаваме за тях професионални корпоративни уеб сайтове за популяризация на техния бизнес. Ако искате бизнесът ви да разполага с всички тези предимства, изброени по-горе, ние можем да ви помогнем. Нашите уеб сайтове са с изключително качество, дизайн и функционалност. Освен изработка на уеб сайтове, ние също така предлагаме дизайн на фирмени лога, както и дизайн на всякакъв тип рекламни материали: визитки, флаери, брошури, плакати, листовки, менюта и други. Повече за нашите услуги, може да видите на следния линк. Ако все още нямате уеб сайт (или имате, но искате да го модернизирате и обновите), тогава свържете се с нас, споделете от какво имате нужда и ние ще се радваме да помогнем за развитието на вашия бизнес!

С най-добри пожелания,

Костадин Костадинов

/Управител/

Уеб агенция „7 Лайф Дизайн” ООД – Варна

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.