Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Важните уроци, на които да научиш децата си!

Начало » Важните уроци, на които да научиш децата си!

Факт е, че искаме най-доброто за нашите деца. Искаме те да живеят дълъг, щастлив и богат живот, но за съжаление няма пряк път към всичко това. Не искам да си слагам етикета на предприемач, но смятам, че този път би бил трамплин към всички цели на малките. Създаването на собствен бизнес дава възможността за забогатяване, създаване на поколение и оставяне на следа. Предприемачите обичат подобен живот, защото им дава свобода, мотивира ги да продължават и ги кара да диктуват собствената си Съдба.

Дори и да не станат предприемачи, децата е добре да мислят по този начин за живота си. Но как можеш да накараш или посъветваш децата си да следват този маршрут? В този пост ще споделя с теб уроците, които можеш да научиш децата си, за да бъдат предприемачите на живота си.

“Твоите възможности са неограничени.”

Без значение дали искаш повече печалба от бизнеса си или просто искаш да увеличиш последователите си в социалните мрежи – знаеш, че няма лимит за това докъде можеш да стигнеш. Това е урок, който трябва да предадеш на децата си, без значение накъде са се насочили в живота те.

Да имаш високи цели и амбиции те кара да работиш още по-здраво от останалите. Това автоматично прави целите реалност. Ако смяташ, че си недостоен за определени нива на успех или че е невъзможно да постигнеш някои свои мечти, това със сигурност ще превърне тези мисли в реалност. Научи децата си, че те могат да постигнат всичко, което поискат, ако работят здраво за това.

“Провалите са нещо хубаво.”

Едно проучване на френски изследователи показва, че това да казваш на децата си, че провалите са нещо хубаво, ги кара да се представят още по-добре в училище. Провалите и предприемачеството вървят ръка за ръка. Без едното няма да го има другото. Ин и Ян. В началото, всички предприемачи се провалят. Но преодоляването на този провал и продължаването, е от съществена важност за преследването на следващите цели.

Ако те е страх да се провалиш, то изобщо не трябва да се захващаш с предприемачество. За съжаление, нашата култура е тази, която заклеймява провалите, определяща я като крайна мярка на недостойнство. Вместо това, кажи на децата си, че провалите са просто урок – поучителен опит, който можеш да използваш, за да продължиш със следващата си цел в живота.

“Твоите идеи са от значение.”

Предприемачеството се основава на идеите. Очевидно е, че имаш нужда от добра идея, за да стартираш бизнес. Но в същото време, трябва да имаш идеи за нейното развитие и за проблемите, които ще излизат на пътя ти. Гениалните идеи не идват всеки ден. За това научи децата си, че техните идеи са от голямо значение. Когато им хрумне нещо интересно, изслушвай ги, това ще ги накара да повярват в себе си, а мозъкът им ще продължава да отключва още повече и по-добри мисли. Научи децата си да бъдат уверени в идеите си и че е добре да могат да ги представят и реализират.

“Животът е труден за предсказване.”

Ако започнеш бизнес със солиден план и упорит начин на мислене, то със сигурност ще колабираш още в началото, когато се изправиш пред първия си проблем. Истината е, че е невъзможно да предскажеш всичко. Твоето проучване на пазара може да се окаже невярно, може да се появи нов конкурент. А ако пазарът се разруши?

Ученето на децата си, че животът е непредсказуем им помага да избегнат да се фокусират твърде много върху само една идея или само един път. Това им помага да развият умения за адаптация и гъвкавост, които са от съществено значение за изграждането на успешен бизнес.

“Добрите решения отнемат време.”

Понякога решенията са лесни за взимане, но в много други случаи е трудно и изисква време. Така или иначе, има правилни и погрешни начини да се вземат решения. В детските си години – децата ще решават какви тениски да облекат за училище, но преподаването на това, че правилните решения изискват известно време, може да ги доведе до минимизиране на грешките. А кой знае, те могат да се окажат и лидери на мултимилионни компании…

Научи децата си да правят разлика между инстинктивните решения и тези взимани под вниманието на много или малко информация. Покажи им как да съставят списъци от предимства и недостатъци на различните варианти на решения. Това знание ще им помогне в безброй области.

“Слушането е важно, дори повече от говоренето.”

Слушането е, може би, най-важното комуникационно умението, което твоите деца могат да притежават. Чрез слушане, те ще бъдат в състояние да формират по-добри партньорства и приятелства и да общуват по-ефективно; ще бъдат по-уважавани и ще развиват по-добро разбиране за това кое движи хората, което ще ги прави по-добри продавачи и търговци. Слушането като умение е трудно да се научи, но ти самият можеш да дадеш пример на децата си, като ги изслушваш и разбираш нещата, за които ти говорят.

Разбира се, всичко казано до тук няма да направи децата ти предприемачи. Някои хора са просто родени, за да бъдат предприемачи, други са родени да бъдат нещо друго. Но без значение какво ще избират те, тези ценни уроци ще ги направят уверени в своите способности за вземане на решения, фокусирани в преследване на това, което ги прави щастливи и в крайна сметка, да бъдат по-доволни от живота.

Опитай се да втълпиш тези ценни уроци на децата си и им напомняй за важните неща от живота им.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.