Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 3 решения, които ще променят финансовия ти живот

3 решения, които ще променят финансовия ти живот

3 решения, които ще променят финансовия ти живот

Няма нищо по-лошо от това финансово богат човек да се чувства хронично нещастен или ядосан. Няма решение за този проблем, но така или иначе се срещам с него всеки ден. Резултат на това е екстремно небалансирания живот, който може да водим, високите очаквания, които имаме и недостатъчното оценяване на това, което имаме, тук и сега!

Без признателност за това, което имате сега няма как да се чувствате добре и щастливи. Но как може да балансирате вашия живот? Как така да си върнем баланса, ако сме го изгубили? Какъв е смисъла на постигането на цели, ако няма баланс в живота ви?

Вече около четири десетилетия имам привилегията да бъда треньор на различни мъже и жени, включително на най-влиятелните на планетата. Работил съм с президента на САЩ, така както съм работил и със собственици на малки бизнеси.

По време на своята дългогодишна практика стигнах до заключението, че хората взимат три решения, които в последствие диктуват тяхното качество на живот.

Ако вземете тези решения несъзнателно ще свършите като мнозинството от хора, които са склонни да бъдат извън форма, емоционално изчерпани и често под финансовата черта. Но ако направите тези решения съзнателно, вие можете буквално да промените хода на живота си днес. Точно така, ДНЕС!

Решение 1: Внимателно избирай върху какво да се фокусираш!

Във всеки момент милиони неща се борят за вашето внимание. Може да се фокусирате върху неща, които се случват сега и тук, или върху неща, които да изградите в бъдеще. Или… да се фокусирате в миналото… (Това би било ужасно решение.)

Натам на където се фокусирате, натам ще потича енергията ви. Важно е да се фокусирате над това, което ще ви държи във форма, ще ви държи емоционално стабилни и няма да рискува вашето финансово състояние.

В кои области от живота си сте склонни да се фокусирате повече: върху това, което имате или върху това, която ви липсва?

Разбирам ви, че се замисляте и за двете страни на монетата. Вместо да се съсредоточавате върху това, което нямате, гледайки другите, които имат повече финанси от вас. Трябва да си признаете, че имате доста неща, за които да сте благодарни. И тези неща нямат нищо общо с парите. Можете да бъдете благодарни за вашето здраве, семейство, приятели, възможности и ум.

Разработването на навика за това да благодарите за това, което имате, може да ви издигне в по-високо ниво на емоционално благосъстояние и богатство. Но истинският въпрос е дали отделяте време за това да благодарите истински за своя ум, тяло, здраве и душа?

Помислете и за втори модел на фокусиране, което може да се отрази върху качеството ви на живот: Склонни ли сте да се концентрирате върху това, което може да контролирате или което не може да контролирате?

Ако се фокусирате върху това, което не може да контролирате ще сте по-стресирани. Може да влияете на много неща от живота си, но в същото време не можете да ги контролирате.

Когато приемете това решение мозъкът ви ще вземе и друго решение!

Решение 2: Разбери, какво значи всичко това?

В крайна сметка какво мислите за живота си няма нищо общо със събитията в него или с финансовото ви състояние, с това което ви се случва или ви се е случило. Качеството ви на живот се контролира от значението, което давате именно на тези неща.

Когато се случи нещо, което затруднява живота ви (като автомобилна катастрофа, загуба на работно място, здравен проблем), смятате ли че това е края или е началото? Все пак кой ви конфронтира повече, този който ви обижда, тренира или го е грижа за вас?

Но какво означават тези опустошителни проблеми, дали Бог ви наказва или ви предизвиква? Или дали това е възможно да е дар Божи?

На моите семинари винаги задавам въпроса: “Колко от вас познават хора, които са на антидепресанти и са все още депресирани?”Обикновено 85-90 процента от присъстващите вдигат ръка.

Как това е възможно? Наркотиците да ви карат да се чувствате по-добре. Вярно е, че антидепресантите идват с етикети предупреждаващи за странични ефекти водещи до възможна поява на мисли за самоубийство.

Но без значение колко един човек се дрогира, ако той се фокусира постоянно върху нещата, които не може да контролира в живота, в последствие винаги ще му е трудно да бъде щастлив и спокоен. Финансово му състояние също няма да бъде добре.

И все пак, ако същото това лице стигне до мисълта, че винаги има причина да се живее и се убеди, че това е просто поредното предизвикателство, ще се извиси и ще започне процеса по своето възстановяване.

Когато хората променят фокуса си няма ограничение за това, което животът може да им донесе. Промяната на фокуса и промяна в мисълта може буквално да промени нечия биохимия в минути.

 И така, поемете контрол и помнете: значението се равнява на емоция, а емоцията се равнява на живот. Вземете решение умно и съзнателно. Намерете значение във всяко събитие, което ви се случва и богатството във всяко едно негово значение ще бъде ваше – днес!

Веднъж създали това значение в ума, това ще доведе до емоция, а емоцията ще доведе до вземане на третото решение в живота ви.

Решение 3: Какво ще направиш сега?

Действията, които правите са силно оформени от емоционалното състояние, в което сте. Ако сте ядосани започвате да се държите по съвсем различен начин, отколкото ако се чувствате игриво или възмутено.

Ако искате да оформите своите действия, най-бързият начин е да промените точката си на фокусиране. Двама души, които са ядосани ще се държат по различен начин. Някой от тях ще се отдръпне, друг ще продължи.

Някои хора изразяват гнева си тихо. Други го правят шумно или бурно. Но други временно потискат гнева си, за да могат в последствие да възвърнат надмощието си и да си отмъстят.

От къде идват тези модели? Хората са склонни да моделират своето поведение по това кого уважават, обичат или мразят. А хората, които са ви разочаровали или сте им ядосани? Вие често ще отхвърляте техните подходи.

Сега знаейки за силата на тези три решения ще можете да започнете да търсите вашия модел за поведение. Факт е, че хората, които са в  страстни взаимоотношения имат напълно различна насоченост и приемат предизвикателствата по тотално различен начин в отношенията си от тези, които често влизат в пререкания.

Разбира се, това не е ракетна наука. Ако сте наясно с това как хората подхождат към тези три решения ще знаете как да създадете постоянна положителна промяна във всяка област на живота си.

Информацията от тази статия е взета от книгата на Тони Робинс – “Овладяване на играта на парите: седем лесни стъпки за финансова свобода”.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.