Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Подходът на Том Брейди: Това, което е най-важно, е точно пред ТЕБ!

Начало » Подходът на Том Брейди: Това, което е най-важно, е точно пред ТЕБ!

Не ме интересува времето преди три години. Не ми пука за преди две години. Не ми пука за миналата година. Единственото нещо, за което ми пука е тази седмица. – Том Брейди

Том Брейди е един от най-добрите футболисти в NFL. Дори може би – най-добрият! Брейди е истински феномен в американския футбол. Той е жива легенда на New England Patriots. Печелил е SuperBowl пет пъти, изключителните 5 пъти. Освен него толкова титли на НФЛ има единствено защитника Чарлс Хейли подвизавал се през 80-те и 90-те години на миналия век.

Том Брейди е голям атлет. Успехите му говорят достатъчно добре за него. Разбира се, кариерата му не започва толкова добре, но той намира пътя нагоре. Брейди е избран в шестия кръг на драфта на НФЛ 199-и поред. Днес той е един от най-добре платените в лигата, а спонсорските му договори са за милиони долари. Женен е за една от най-богатите и красиви манекенки – Жизел Бюндхен.

Преди началото на сезона в NFL преди няколко години, шампионът от SuperBowl Том Брейди споделя послание със света чрез профила си във Facebook. Било е забележително прозрение в мисловните му процеси. Първо, той искал да сподели с всички, че ужасно много иска рекордна пета титла на лигата. Но има още нещо към историята…

Това е рядък изглед в мисленето на великия шампион – и какво точно го вдъхновява.

Той разказа история от дните си в Мичиганския университет. Момент, който е формирал спортния и личен живот на Брейди.

“Следващия”

Когато Том Брейди играе колежански футбол в Мичиган, той формира приятелство с дългогодишния директор на училището Джон Фалк. Този човек е видял всичко в живота си. Той е бил там в добро и лошо. В повечето случаи – моменти на множество победи. В този си период, Том печели няколко титли на конференциите, както и една титла на националния шампионат по колежански футбол. Джон Фалк бил мъдър човек и припознал шампиона още от момента, в който се запознал с него.

Брейди си спомня за един от разговорите с Фалк, които са водели. Било е през последната му година в колежа и всички тогава си мислели за спечелването на поредната титла от шампионата. Фалк се приближил към него и казал: “Том, знаеш ли кой е любимият ми шампионски пръстен? Следващият! Точно това си мисля – следващият пръстен!”.

Предполагам, че този цитат те кара да настръхваш, както кара мен самият. Даже сега настръхнах. Това е една малка идея за това как трябва да пристъпваме към всеки един ден от живота си. Помисли си за контекста на тези думи. За това как виждаш света около себе си.

Следващата ти стъпка. Следващата игра. Следващата възможност. Следващата връзка. Каквото и да е следващо, всъщност е всичко, което има значение.

Ако си като мен, значи живееш живота си за момента. Но в същото време, си мислиш доста за бъдещето. Не по онзи тревожен начин. А с вълнение! Насърчаване на всичко, което тепърва предстои, защото най-доброто тепърва предстои. Винаги съм ентусиазиран за следващия ден. Мисля, че и ти трябва да си. Залагам, че намираш голямо сходство със себе си в тези мои думи. Всички имаме неща, с които да очакваме утрешния ден.

Том Брейди

Твоята парадигма

Може да има хора с по-голям талант от твоя, но нямаш извинение за тези, които работят повече от теб. – Дерек Джетър

А, ако гледаше на всеки един ден от живота си като следващия най-велик момент? Вместо просто да отиваш на работа и да изпълняваш рутинните си занимания, можеш да промениш нагласата си и да дадеш сто процента от себе си с позитивна нагласа. Гарантирам ти, че ще видиш положителна промяна в себе си.

Аз съм огромен фен на футболния клуб Милан. Невероятното на футбола е, че всеки ден има мачове – в Европа, в Азия, Америка. В цял свят. Ако играчът или отборът се провали, успее, загуби или победи, винаги има следващ мач. Винаги има утре. Нова възможност. Нов шанс да го направиш отново и да го направиш по-добре от всякога.

Честно казано, усещането не трябва да се променя при победа или поражение! Трябва да бъдем също толкова нетърпеливи за следващата възможност, независимо дали сме спечелили или загубили предишния ден. Това е начинът, по който трябва да гледаме живота си. Следващата игра. Следващата възможност. Следващата връзка. Разбра накъде бия.

В бейзбола, това е само шест месеца на година. За нас това е всеки ден. Това не трябва да води до монотонност. Това не трябва да води до чувство на разочарование. Докато в живота ще имаме много повече “следващи моменти”, животът също така има забавен начин да “върви” много бързо. Трябва да се възползваме максимално от всеки момент на деня. По този начин ние отключваме подобрения, които спомагат за натрупването на бъдещи резултати.

Най-добрата част

Поражението е състояние на ума; никой не е победен, докато поражението не бъде прието като реалност. – Брус Лий

Надявам се, че тази кратка история за Том Брейди ще те ентусиазира за всеки следващ ден от живота ти. Помисли си за нещата по този начин: не се захващай да мислиш твърде много за това, което си постигнал или какво не си направил. Не това е идеята. Не става въпрос за празнуване на прекалено много минали победи или за преодоляване на грешки, неуспехи и временни поражения.

Животът винаги е насочен към точния момент във времето, в който живееш. Като четенето на тази статия. Като да изживяваш момента със съпругата или приятелката си. Подобно на преследването на твоята страст и даване на цялата си енергия на твоята концентрация. Това определено е най-добрата част от живота! Имаме всеки нов ден – празна плоча, от която да работим, създаваме и изследваме.

Така, че излез и дай шанс на всичко. Можеш да бъдеш сигурен, че точно това прави Том Брейди, докато се подготвя за Супербоул през следващите дни. Всичко е до фокусиране върху тази седмица, а след това върху следващата.

Какво следва сега за теб? Превърни го в шедьовър!

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.