Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 5 TED видео клипове, които всеки маркетинг специалист трябва да гледа

5 TED видео клипове, които всеки маркетинг специалист трябва да гледа

5 TED видео клипове, които всеки маркетинг специалист трябва да гледа

За никой маркетинг специалист не е лесно да се занимава със социални медии. Трябва да си информиран (за това ние сме тук) и вдъхновен за нови начинания и кампании. Аз лично смятам, че видео клиповете на TED са изключително полезни във всяко едно отношение, дори и за маркетирането в социалните мрежи. Защо ги харесвам? Защото са интересни, вдъхновяват ме да правя повече неща, както са и лесни за разбиране. Перфектният микс за мен.

Гледал съм доста TED клипове и реших да напиша тази статия именно с целта да споделя задължителните видео клипове, които всеки занимаващ се с маркетинг трябва да гледа. Ама задължително!

Мат Кътс – Пробвай нещо ново за тридесет дни!

Едно от най-хубавите неща, които ни вдъхновяват винаги са били новите неща и емоции, които изпитваме. Много често обаче нямаме нужното време да пробваме нови неща. Може да искаш да се научиш да кодираш, да научиш как се работи с фотошоп или да пишеш по-добри текстове?

Мат Кътс, който е инженер в интернет гиганта Google казва, че ако успеем да стартираме нещо ново за тридесет дни ще се превърнем в по-успешни, ще създадем нови навици, ще подобрим самоувереността си и ще станем по вдъхновени. А ти ще опиташ ли?

Дерек Сивърс – Как да стартираме движение?

Може би искаш да създадеш или да помогнеш за стартирането на голямо и силно обществено движение? Все пак, не е ли това една от целите на маркетинга в социалните медии? В това видео Дерек за три минути ни показва как да стартираме движение. Защото всеки иска да повлияе на някого.

Алексис Оханиан – Как да направим добър старт в социалните мрежи?

Социалните мрежи са инструмент, който е даден на маркетинг специалистите, за да стигнат до повече хора и да продадат повече от своите продукти онлайн. В профила си в Reddit Алексис Оханиан измисля история за гърбат кит, който дава интересни съвети за онлайн маркетинг. Той създава мемета, инфографики и други маркетинг инструменти, с които създава бум ефект. Създаването на маркетинг кампания, която да продава от само себе си е изключително трудна. А в този клип ще получиш добри съвети.

Сет Годин – Племената, които водим!

Сет Годин е добро познато име в света на маркетинга. В това видео той говори, че интернет се е превърнал в място за масов маркетинг, място което наподобява огромно племе следващо тенденциите.

Тим Либерехт – Три начина да загубите (полезно) контрол над марката си!

Веднъж, когато си пробвал всичко в социалните мрежи, изниква нещо, което се оказва крачка близо до успеха: трябва да загубиш контрол над бранда си. Да, направи го, позволи и други да натрупат някаква репутация. В това видео Тим Либерехт обяснява за добрия ефект, който носи оставянето на компанията за малко. Той обяснява как репутациите се изграждат върху приложимостта и разговорите.

И така, как се чувстваш сега? Мотивиран? Вдъхновен? Креативен? Сигурен съм, че има много други TED видео клипове, които могат да бъдат добавени в този списък и за това, ако се сещате за някои, ще се радвам да ги споделите в коментарите долу.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.