Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Розите днес и преди

Розите днес и преди

614 0
Розите днес и преди

Магазините за цветя са изключително печеливши и успешни в днешно време. Хората, които обичат цветя също са много. Поднасянето им може да бъде различно, като всеки един магазин за цветя предлага различни букети, кошници с цветя, като сред услугите е включена и доставка на всякакви растения. Сред най-разпространените цветя днес са розите. Всяка жена или момиче обича да получава букет рози. Те са символ на любов в цял свят, но не само. Розите са привличали вниманието на редица народи през годините, като са превърнали тези прекрасни цветя с разнообразие на цветове в символ и герб.

Държавите, които използват цветя, като национален символ не са една и две. Лалетата например произхождат от Иран, но днес за втора държава на тези цветя се смята Холандия. Цветята идват от Иран през 1554 година, като холандците буквално пощуряват по тях и започват производството на луковици. До ден днешен Холандия се счита за основен производител на луковици за лалета. Хризантемите са национален символ на Япония, а божурите са използвани още в древен Китай, като символ на любов, това цвете е на почит и до ден днешен в огромната страна. Розите са може би най-разпространени в цял свят и са на почит сред най-много народи.

В България и Великобритания розата е на почит и освен с множество букети от рози по улиците в тези държави, то те са превърнати в национални символи. Розата е почитана във Великобритания още от времето на Тюдорите, като те я ползвали за свой герб. От тогава в цяла Великобритания множество фамилии използват розата, като свой герб. Тя символизира достойнство, история и традиция. Розата в България също е на почит и се счита а национален символ, а това е така заради огромните полета с рози отглеждани в Казанлък. Те са основна суровина за произвеждането на традиционното българско розово масло, прочуто в цял свят.

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.