Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми

Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми

797 0
Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми

Парфюмите разполагат с богата история и традиции. В Европа те набират скорост в годините на ренесанса. По това време сред богатите прослойки се разпространява мнението, че поддържането на висока лична хигиена може да доведе до смърт. Поради тази причина къпането е сведено до минимум и се практикува не повече от един път в годината. Лошите телесни миризми все пак трябвало да се прикриват по някакъв начин и когато парфюмите набрали скорост в Европа те се превърнали в чудесен начин за скриване на неприятните аромати.

По това време парфюмите се използвали основно за прикриване на миризми, а не с цел да се придава допълнителен приятен аромат на кожата, както и да се подчертава характерът на човека, както е сега.

Парфюмите са внесени в Европа още по време на древните римляни.

В последствие обаче те биват забравени. Възраждат се отново по време на средните векове в Европа. Тогава група монаси в Италия се заели да дестилират цветя и билки с цел извличането на ароматите им. Постепенно прекрасните миризми достигнали до унгарска кралица, а тя поискала от слугите си да изработят за нея още и още прекрасни аромати. Не след дълго парфюмите станали популярни освен в Италия и Унгария и в Германия и Франция. Били използвани както от жените, така и от мъжете, без промяна в ароматите. В Германия те били занесени от италиански бръснар под формата на афтършейв.

Парфюмите стигнали до Франция през Италия, но там те бързо били приети и започнало производството им. Това производство продължава и до ден днешен, като Франция и Италия са едни от водещите страни в света, които произвеждат оригинални мъжки парфюми. Големи площи от територията на южна Франция са засети с различни видове благоуханни цветя, тяхната задача е да задоволяват нарастващия глад за суровини от парфюмерийните компании. Стига се до там, че дори се внасят цветя, като рози от България и други различни цветя от Азия и Африка.
Така днес оригиналните парфюми са част от ежедневието на всички нас, а е изключително лесно да намериш евтини парфюми, оригинални парфюми на ниски цени във всеки един магазин или супермаркет.

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.