Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Предимства на форекс търговията

Предимства на форекс търговията

Предимства на форекс търговията

Форекс търговията има много предимства и ползи, тук сме изброили само някои от причините, поради които толкова много хора са избрали този пазар, като бизнес възможност.

1. ЛИВЪРИДЖ

Във форекс търговията, малък марджин депозит ще Ви позволи да контролирате много повече средства от тези, които сте депозирали. Ливъриджът позволява на търговците да правят извънредно големи печалби и едновременно с това да запазят рисковия капитал на минимума. Някои Форекс брокери предлагат 200-1 ливъридж, което означава, че с 50 долара марж депозитът ще даде възможност на търговеца да купува или продава валута на стойност 10 000 долара. По същия начин, с 500 дола може да се търгува с 100 000 долара и така нататък.

ГЪВКАВОСТ

Тъй като валутният пазар е толкова голям, той също така е и изключително гъвкав. Това означава, че с едно кликване на мишката може мигновено да купувате и продавате валута. Може дори да настроите някоя от множеството онлайн платформи за търговия, да отваря и затваря позиции вместо вас.

ПЕЧАЛБА

Едно от най-вълнуващите предимства на форекс пазара е възможността да се генерират печалби, само с няколко кликвания на мишката, докато стоите спокойно пред домашния компютър. Търговците имат възможността да се възползват както от закупуването на „дълги“, така и „къси“ позиции (купуването на валута по една цена и продажбата и по друга, по късно).

Например, ако смятате, че щатският долар ще увеличи стойността си спрямо японската йена, то следователно ще купувате долари и ще продавате йени. И обратно, ако мислите, че йената ще се повиши, спрямо долара, то следва да продавате долари и да купувате йени. Докато форекс търговецът взима правилните решения, потенциалът за печалби винаги съществува.

ОТВОРЕН Е 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО, 5 ДНИ В СЕДМИЦАТА

От неделя вечерта до събота следобед, форекс пазарът никога не спи. Това е много важно предимство на форекс търговията, пред търговията с акции,  чийто борси имат работно време. На форекс пазара имате възможност да търгувате свободно, когато решите, няма значение дали е сутрин, обед или вечер.

БЕЗПЛАТНИ ДЕМО СМЕТКИ, НОВИНИ, ДИАГРАМИ И АНАЛИЗИ

Повечето форекс фирми и брокери предлагат безплатни демо сметки, в които свободно и безрисково може да упражнявате търговската си дейност на форекс пазара. Хубавото на демо сметките, е че те предлагат търговия в реални условия, единствената разлика е че търгувате с виртуални пари.

ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО

Ако си мислите, че за да търгувате на форекс пазара, ще са Ви нужни много средства, тогава жестоко се лъжете. Повечето фирми и брокери предлагат начални сметки с минимален депозит от около 200 долара. Това прави форекс търговията изключително достъпна за всички физически лица, без голям начален капитал.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.