Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Помощите за отопление пред провал

Помощите за отопление пред провал

Идеята на служебното правителство да даде на над 50 000 души с ниски доходи еднократни енергийни помощи от 65,72 лв. е пред провал. Оказва се, че хората, които ще ги получат, са много по-малко от първоначално заявените. Поне това показват междинни данни.

След първото заседание на служебното правителство през март стана ясно, че поне 36 100 лица и домакинства ще получат парите. Беше обяснено, че става въпрос за хора, които през есента на 2012 г. не са се класирали за помощи, защото доходите им надскачат с до 10 лв. определените от държавата прагове. Стана ясно, че те няма наново да подават молби, за да получат парите.

По данни на Агенцията за социално подпомагане към 22 април автоматично помощ ще получат 8000 лица и семейства. Защо това не беше обявено първоначално, а се говореше за 4 пъти повече хора, не е ясно.

Кабинетът заяви готовност да даде сума за отопление и на още 20 000 души, които не са кандидатствали през м.г., защото си знаят, че доходите им са по-високи от необходимото. Те трябваше да подават молби 10-дневен срок, който изтече на 26 април.

До 22 април подадените заявления са били 4100. Днес ще станат ясни окончателните данни. Очаква се бройката да стигне 10 000 – с 50% по-малко от предвиденото. Възможно е обаче кандидатите да са подавали молби ударно в последните два-три дни.

„Тази идея беше обречена. Беше ясно, че за толкова кратко време не може всички, които имат право да кандидатстват, да се информират и да го направят, Хората бяха подведени“, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.