Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 5 ултра полезни неща, в които всеки предприемач трябва да инвестира

5 ултра полезни неща, в които всеки предприемач трябва да инвестира

5 ултра полезни неща, в които всеки предприемач трябва да инвестира

Всички знаем за значението на думата “инвестиране” и “инвестиция“. Но все пак ще го кажа. Това е отделяне на някакви средства за покупка на акции в частна компания.

Но има много на брой други инвестиции, които всеки един предприемач трябва да направи. Инвестиции, които със сигурност ще му се възвърнат в края на “отчетният период”. В голяма степен тези печалбата от тези инвестиции не е само финансова.

Много от тези концепции, които ще ти покажа може да ти се видят лесни. Но именно заради това се пренебрегват от изключително голяма част от предприемачите. Знам, не е лесно да си предприемач. Работиш по около 16 часа в денонощието и ако това продължава със седмици и месеци със сигурност не е добре за здравето независимо дали е психологически, или физически.

Нека да разгледаме пет семпли начина за инвестиране на време и малко усилия в името на здравето и разума, което без съмнение ще има благоприятен резултат относно твоя бизнес и живота на всеки друг предприемач.

Медитация

Медитацията е много подценявана от милиони хора. Но е нещо изключително просто. Може просто да си седиш на стола със слушалки в ушите, слушайки любимата си музика с намерение да забавиш мозъка си.

Да, може да си седиш в тиха стая тридесетина минути на ден. Дори, може да използваш приложения като headspacе, които ще ти покажат как да рестартираш мозъка си и да продължиш деня освежен.

Сън

Това е истински пример за инвестиране на време. Сънят е много важен за нормалното функциониране на човешкия организъм. Ако мислиш, че нямаш достатъчно време за сън, трябва да измислиш система или стратегия, която да ти позволи да отделяш достатъчно време в качествен сън. Повтарям – качествен сън.

Според колегите от Harvard Business Review недостатъчният сън опустошава нашата памет. Без достатъчно сън не можем да се концентираме, чувстваме се изморени и не можем да вършим работата си качествено. Пак според Harvard Business Review е нужно да инвестираме поне седем часа от денонощието си в спане.

Курс за бързо четене

Това е инвестиция във време, което се допълва и от парична инвестиция. Но отново много важно за всеки предприемач. Паричната инвестиция, която трябва да вложим е много по-малка в сравнение с “печалбата”, която можем да получим.

За около 300-500 лева и около шест часа можеш да се включиш в курсове за бързо четене и запомняне. Имам приятели, които са присъствали на подобни курсове и вече четат два пъти по-бързо от преди и това не влияе лошо на запомнянето, а обратното.

Ако нямаш възможност да ходиш на live курсове може да изтеглиш и онлайн курсове, които се предлагат в мрежата. Това може да ти спести време и допълнителни разходи.

Трениране

Тренирането е друг пример като спането, в което може да не инвестираш с извинението, че нямаш достатъчно време. Ето нещо, над което да се замислиш: не можеш да се фокусираш върху психичното си здраве, от което зависи първоначалния ти успех, докато не подобриш и не придобиеш контрол върху физическото си здраве.

Не е нужно да тренираш все едно ще изкачваш Еверест. Петнадесет минутно тичане сутрин или вечер може да бъде достатъчно, за да се чувстваш мотивиран и зареден. Дневните тренировки могат да доведат до нови идеи, избистряне на мислите и подобряване на издръжливостта, което може да помогне и на бизнеса.

Менторство

Един от най-добрите начини за  по-бързо вземане на решения е чрез отделяне на време и инвестиране във намиране на съвети от ментори. Това не е нова концепция, но отнема най-много време до достигане до целта. Но един път намерили точния ментор може да получаваш по-бързи решения за твоя бизнес от хора, които вече са минали по този път. А това в последствие може да ти спести и време, и пари.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.