Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Как да избера перфектния хостинг за моя бизнес?

Начало » Как да избера перфектния хостинг за моя бизнес?

В последно време получавам доста запитвания относно какъв хостинг да бъде избран. Доста често ме питат: “Кой е най-добрият хостинг, който да използвам?”. Има доста отговори на този въпрос. Провери темите за уеб хостинг услугите в различните форуми и ще видиш, както блестящи препоръки, така и отрицателни мнения за всяка хостинг компания там – без значение колко са добри. Ще видиш дори цели сайтове посветени на получаването на комисионна чрез препращане на читателите към съответните хостинг провайдъри. Но истината е, че има само един начин да се отговори правилно на въпроса. И това е: “Зависи”.

Разбиране на хостинг нуждите

Като блогъри, всички ние имаме различни нужди и бюджети за нашите блогове. Новият блогър, започващ от нулата, ще има различни нужди и приоритети пред утвърден блогър с голяма аудитория. Същото се отнася и за бизнесите. Тези, които тепърва стартират ще имат различни нужди от тези, които вече имат нещо изградено.

Трябва да вземеш предвид няколко фактора:

 • Цена
 • Техническа поддръжка
 • Големина на хранилището за данни
 • Имейл хостинг
 • Мащабируемост

Претеглянето на тези фактори ще доведе до различни решения за различни блогъри. Което означава, че докато развиваш блога си, трябва да си готов да надстроиш хостинга си или дори да промениш доставчика си.

Преди да започнеш да питаш за препоръки или да четеш рецензии за хостинг услуги, помисли за това, от което се нуждаеш от твоя хост. Ако не го направиш, може да избереш хостинг компания, която не отговаря на твоите нужди като блогър или собственик на бизнес.

Разбира се, може да не знаеш от какво имаш нужда в началото. Или може да проучиш кои са най-предпочитаните хостинг провайдъри и планове, които използват блогърите или другите бизнеси.

Ето защо съставих списък с предпочитани доставчици на хостинг услуги. Да, получаваме партньорска комисия за препратките тук в статията. Но моите препоръки се основават на:

 • Нуждите на блогърите и бизнес собствениците
 • Моят личен опит
 • Различни анкети, които сме провеждали тук в MarketKing.bg и в други форуми
 • Обратна връзка от хора, които познавам и на които имам доверие

Повечето уеб хостове могат да настанят растежа с различни нива и видове хостинг. Bluehost предлага всичките четири хостинг варианта, докато Siteground и WPEngine предлагат облак и посветен хостинг в допълнение към споделения хостинг.

Тъй като моите блогове са се разраснали, преминах през тези видове услуги, като се започне с споделения хостинг на Bluehost в най-ранните дни на моите блогове. Разбира се, тук говоря за чуждестранни hosting компании, но същото важи и при родните услуги.

В MarketKing.bg ползваме СуперПро плана на Superhosting.bg, но в самото начало бяхме на по-нисък план. С развитието на сайта, трябваше да ъпгрейднем плана и сега сме на по-висок, с по-добри параметри.

Виртуалният частен сървър (VPS) ти дава по-голям контрол и гъвкавост и те оставя по-малко уязвим от други сайтове на споделен сървър, които влияят върху ефективността на сайта ти. Това е нещо, над което би искал да помислиш, ако имаш големи обеми на трафик и няколко проекта. За повечето блогъри споделеният hosting е достатъчен и много по-рентабилен.

Най-добрите ми препоръки за хостинг

Страхотно бюджетно решение от BlueHost

Ако току-що започваш или имаш по-малък блог, ти препоръчвам да се довериш на BlueHost. Една от основните причини, поради които ги препоръчваме на новите блогъри е цената. А най-поръчваният хостинг план на компанията е именно варианта за WordPress hosting. Чрез него всеки тепърва стартиращ има възможността да стартира свой WordPress уеб сайт само с няколко клика на мишката. Те също така предлагат набор от планове и типове сървъри, така че твоят сайт може да расте, без да ти се налага да сменяш доставчика.

Можеш да забележиш оплаквания от страна на недоволни потребители относно техническата поддръжка на компанията, но аз цената, която плащаш – получаваш добра услуга. Ако искаш премиум услуга – плащаш премиум цена.

Едни от най-евтините VPS хостинги от Hostinger

Хостингер е една от най-препоръчваните от мен хост компании. Те предлагат невероятно съотношение между цена и качество, а техническата им поддръжка е просто страхотна. През годините сме имали различни проблеми, които са били разрешавани по-супер лесен начин благодарение на техния екип, който реагира наистина бързо.

А като ти споделя, че имат около 30 милиона клиенти, дали няма да се учудиш, както се учудихме и ние? Hostinger са страхотно решение за старт на твоите уеб проекти. А цената не е за подценяване.

В крайна сметка кой ще избереш зависи от твоите нужди и бюджет. Ще откриеш положителни и отрицателни отзиви (както обективни, така и субективни) за всеки хост в интернет. За това ти споделих:

 • информацията, която ти е нужна, за да разбереш своите хостинг нужди
 • препоръки, които са базирани на нашия личен опит
 • насоки свързани с различни планове и провайдъри

Надявам се, че сме ти помогнали с вземането на решение кой доставчик и план да използваш в своята дейност.

Покажи любов
 • 3
  Shares

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.