Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Тази рекламна кампания накара стотици хиляди да се откажат от цигарите

Начало » Тази рекламна кампания накара стотици хиляди да се откажат от цигарите

Посланието на белите дробове – така се казва тази кампания. Звучи доста силно. Така, че спри да пушиш.

Въпреки, че повечето пушачи вероятно не мисля прекалено много за това, видеото горе показва за нещата, които се случват вътре в дробовете на един пушач. Показва как катрана завладява целия орган и как пречи на дишането.

Кампанията “Посланието на белите дробове” е създадено от Тайландската здравна фондация в кооперация с Факултета по медицина на университета в Чулалонгкорн. Както се вижда във видеото учените вземат екстракт от катран в дробовете на пушачи, които са употребявали цигари в продължение на 50 години. От този екстракт от катран те произвеждат мастило и го пускат за свободно ползване.

От клипа ясно се вижда, че създаденото от катран мастило е изключително тъмно и създателите му наблягат, че е в огромни количества. Всяко шишенце е от един бял дроб.

Въпреки, че идеята на кампанията е да достигне до възможно най-много хора от обществото, Тайландската здравна фондация набляга главно на текущите пушачи и хората около тях.

Факт е, че всички пушачи знаят за рисковете, които води пушенето, но продължават да ги игнорират. Аз лично съм обкръжен от хора-пушачи. Ранното спиране е стъпка към по-здравословен живот не само за теб самия, но и за хората около теб! Важно е да спреш – сега! А в най-добрия случай – изобщо не започвай да пушиш!

Ако и ти познаваш хора, които искат да спрат с тютюна прегледай този добър списък за отказване от вредния навик. Посети следния адрес за повече информация – www.cancer.org

Откажи цигарите! Живей здравословно!

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.