Издание за маркетинг, реклама и финанси.

6 неща, които да правиш всяка неделя

Начало » 6 неща, които да правиш всяка неделя

Когато си мислиш за перфектната неделя, сигурно са включени дейности като целодневно спане, гледане на телевизия или просто излежаване на дивана във всекидневната. За съжаление повечето предприемачи не могат да си позволят този “лукс”. В интерес на истината – дори и неделята трябва да бъде ултра продуктивна. Да, и ти се нуждаеш от малко време извън нещата, които правиш през делничните дни. Всъщност, и без работа можеш да направиш своята неделя продуктивна.

Ако продължиш да четеш, ще споделя с теб шест примера за това какво да правиш в неделя и пак да се чувстваш много добре. Защото, ако неделята е перфектна, то и старта на следващата седмица ще бъде изключителен.

Прекарай време сам

Да, вярно е, че всеки човек се нуждае от това да прекарва качествено време с приятели и роднини, но също така е вярно, че се нуждаем и от време със самите себе си. Защо? Защото времето прекарано насаме има своите плюсове. Времето сам дава възможност за избистрянето на ума, подобрява креативността ти, дава шанса да правиш това, което искаш да правиш.

А ако наистина искаш да останеш сам със себе си, трябва да оставиш всички дигитални устройства. Това означава – без телефон, без имейли, без чатене, без Facebook активност.

Преследвай своята страст

Всеки един от нас се нужда е от хоби, с което да презареди батериите. Някои хора обичат да пишат, втори да поправят разни неща, трети – четат книги. Аз лично обичам няколко неща – да чета, да карам колело, да пиша в дневника си (да, имам дневник – добре чу!), да играя карти с приятели. Всъщност, именно тази неделя ще имам възможността да пробвам нещо ново – ще бъда “алпинист” и ще се изкачвам.

Упражнявай се

Тук изобщо няма да се спирам на положителните неща, които упражненията дават. Няма да казвам колко е здравословно за нас и тем подобни неща, които вече със сигурност знаеш. Но ще кажа, че след като прекарваш толкова много време в различни дейности през седмицата, то в нейния край може да отделиш поне 30 минути в правене на някакви упражнения. Може да излезеш да побягаш, може да отидеш да пориташ с приятели или просто да се разтегнеш във всекидневната. Изборът е твой.

Общувай и социализирай

Колкото и да е важно да си сам със себе си известно време, толкова е и важно да комуникираш с други хора. Това да излезеш с децата на разходка е перфектната възможност да поговориш с други хора на различни тематики без значение какви. Това е възможност за среща с нови хора, нови мнения, нови хоризонти.

Профилактика

Това може да значи много неща. От почистване на колата, къщата, до отиване на фризьор, маникюр или друго подобно. Това е двоен бонус. Хем оставаш сам със себе си, хем правиш нещо полезно, което ще се забележи от другите. Неделният ден е перфектен за различни видове профилактика. Може да поговориш с хората, които си игнорирал през седмицата, за да свършиш навреме с работата или просто да изчистиш папката си с ненужни мейлове в електронната поща.

Планиране

Използвай скъпоценното си време в неделя, за да планираш следващите си дейности през следващата седмица. Няма значение дали става въпрос за срещи, телефонни обаждания, приключване на задачи или дори лични неща като разнообразяване на менюто, или излизане с антуража.

Планирането е много добър метод за по-добро фокусиране. То определено ще ти даде по-добра продуктивност, тъй като ще си записал това, което трябва да свършиш и ще ти даде ясна представа за нещата, които трябва да бъдат направени през седмицата.

Мисля, че е много вероятно да съм изтървал нещо в този списък. Ако и ти си съгласен с мен, може да споделиш пропуските ми в секцията за коментари. Ти какво обичаш да правиш в неделя?

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.