Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 16-годишен спечели Startup Weekend Varna

16-годишен спечели Startup Weekend Varna

16-годишно момче спечели StartUp Weekend Варна с иновативна бизнес идея. Мартин Димов ще има възможността да финансира новостартиращия си бизнес с помощта на 9-милионния инвестиционен фонд LauncHub.

Приложението за мобилен телефон Wonder Mailbox – спечели първия Startup Weekend Varna, който се проведе от от 31 май до 2 юни в  Grand Mall. Приложението разбира за какво се отнася в мейла, свързано ли е с другите мейли, от кого е, дали е по работа или е някаква реклама. По този начин потребителя може бързо и лесно да идентифицира кои са съобщенията, които го интересуват и да ги прочете. Така неговият автор – 16-годишният Мартин Димов от Варна получи възможността да финансира новостартиращия си бизнес с помощта на 9-милионния инвестиционен фонд LauncHub.

startup

Второто място отиде при Fashorama – уеб сайт за отдаване под наем на дизайнерски рокли и аксесоари, а третото при WunderChild – игра, която помага на всеки родител да открие таланта на децата си.

Бяха и раздадени няколко специални награди :

 • Наградата на публиката взе PhotoQuests
 • CardPoint взеха наградите за най — добра презентация и наградата на Microsoft
 • Наградата на ICN отиде в FindMyPet.

Следващото състезание от формата Startup Weekend Varna ще се проведе догодина през май отново в Grand Mall.

Идеите си за нов бизнес представиха 22 бъдещи предприемачи, а 19 от тях бяха избрани от другите участници и сформираха екипи. След валидиране на бизнес моделите, се оформиха 16 солидни екипа от програмисти, дизайнери, бизнес анализатори и маркетолози.

След тежки 54 часа без сън и с помощта на много ментори и треньори с дългогодишен опит като предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-големите български и международни компании, екипите съзададоха 16 нови иновативни бизнеса във Варна:

 1. Food Scanner
 2. PokettMall
 3. Kolata.me
 4. FindMyPet
 5. Promomate
 6. WunderChild
 7. MySpeakFeed
 8. Scrap Trade Challenge
 9. Fashorama
 10. Wonder Mailbox
 11. FaceUp
 12. STYLEdrip
 13. CARDPOINT
 14. PhotoQuests
 15. Izbiram.bg
Покажи любов

5 Comments

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.