Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Кои са най-младите милиардери в света?

Кои са най-младите милиардери в света?

Кои са най-младите милиардери в света?

През 2014 година момчето чудо и основател на Facebook Марк Зукърбърг навърши своите 30 години. Той участва в доста класации и една от тях е за най-богатите хора под 35 годишна възраст.

Богатството на Зукърбърг се оценява на 34 милиарда долара, което го поставя на 11 място по богатство в САЩ според списание Forbes и на 14 място в света.

Но разбира се има и други “младежи” като Марк, които могат да се похвалят със стабилни банкови сметки и стабилни компании, които управляват.

В тази статия съм подбрал няколко от тях, като техните богатства със сигурност изглеждат безкрайни.

1) Ивън Шпийгел (Evan Spiegel)

Ивън е на 24 години и разполага със богатство от 1,5 милиарда долара. Той е изпълнителен директор на познатия за повечето от нас стартъп Snapchat. През 2013 година Facebook отправиха оферта на стойност 3 милиарда долара за Snapchat, но Шпийгел я отхвърли. Сега компанията му се оценява на 10 милиарда.

2) Боби Мърфи (Bobby Murphy)

Боби е година по-голям от Ивън и има също толкова много пари – 1,5 милиарда долара. Той е един от съоснователите на Snapchat заедно със Шпийгел. В момента заема позицията на технологичен директор в компанията.

3) Алберt фон Турн (Albert von Thurn und Taxis)

Алберт е на 31 години и разполага с богатство от 1,5 милиарда долара. Алберт е германски принц, който наследява своето богатство на 18 годишна възраст през 2001 година. Той е ерген и прекарва времето си карайки спортни автомобили за Германската лига.

4) Мари Беснер-Бевело (Marie Besnier-Beauvalot)

Тя е на 33 години и разполага с несметно богатство от 2,7 милиарда долара. Мари и нейни братя и сестри наследяват френска млечна компания, която е основана от пра дядо им. Те притежават общо 100 процента от компанията, която я прави семейна.

5) Елизабет Холмс (Elizabeth Holmes)

Елизабет е на 30 години и има 4,5 милиарда долара. Тя е една от най-богатите жени изобщо като е натрупала състоянието си благодарение на своята компания Theranos, основавайки я през 2003 година.

6) Едуардо Саверин (Eduardo Saverin)

Той е на 32 години и разполага с 4,9 милиарда долара. Едуардо идва от заможно семейство. Заедно със Зукърбърг основават Facebook, но в последствие той съди Марк за това, че не му дава достатъчно влияние в новата компания. Едуардо все още е част от Facebook и е ангел-пазител за много малки стартъпи.

7) Янг Хуйян (Yang Huiyan)

Янг е на 33 години и има богатство точно, колкото и Саверин – 4,9 милиарда долара. Тя управлява стратегическото развитие на създадената от баща й компания Country Garden Group.

8) Скот Дънкан (Scot Duncan)

Той е на 32 години и разполага с 6,2 милиарда долара. Доста по-напред от останалите нали?! Дънкан наследява своите пари от своя баща, който е основател на една от най-големите енергийно тръбопроводни компании – Enterprise Products. През последната година богатството на Скот се увеличава с милиард благодарение на голямата печалба на компанията, която управлява.

9) Дъстин Московиц (Dustin Moskovitz)

Дъстин определено е най-богатият в тази наша класация. Той е на 32 години и разполага с богатство от над 8 милиарда долара. Московиц е един от приятелите и помощниците на Зукърбърг при основаването на Facebook. Именно благодарение на компанията той прави богатството си толкова голямо.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.