Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 5 книги, които трябва да прочетете преди да навършите 30

5 книги, които трябва да прочетете преди да навършите 30

Скоро бях публикувал в сайта статия с 5 книги, които трябва да прочета през 2014-та. Сега на вниманието ви предлагам подобна статия.

Силата на книгите е доказана през вековете. Много често те могат да променят представата на човек за света, както и собствения му живот.

В тази връзка „Бизнес Инсайдър“ публикува списък с 5 книги, които всеки трябва да прочете преди да навърши 30 г. Разбирането на тези книги ще ви даде предимство, макар и бегло. То ще наклони везните във ваша полза.

Ето кои всъщност са заглавията, които трябва да присъстват във вашата библиотека.

1. „Влиянието. Психология на убеждаването.“ (“Influence: The Psychology of Persuasion”) от Робърт Чалдини

В тази книга психологът Робърт Чалдини ни запознава с основните принципи на влиянието: взаимност, недостиг, власт, отдаденост, вкус и консенсус. Защо ви трябва да знаете тези неща? Защото човек най-лесно може да се предпази от капан, ако знае как да ги прилага.

2. „В търсене на мъдростта“ („Seeking Wisdom: From Darwin to Munger”) от Питър Бевлин

Авторът Питър Бевлин започва своята книга с великата мъдрост на Конфуций: „Човек, който прави грешка и не я поправя, прави още една грешка.“. Тази книга е написана в резултат на усилията на Бевлин да намери и разгадае мъдростта.

3. „Нравствени писма до Луцилий“ („Letters from a Stoic“) от Луций Аней Сенека

Още от първата страница на книгата се разбира, че Сенека е пълен с мъдрост. Неговите писма се отнасят за всичко, пред което се изправяме днес: успех, падение, благосъстояние, бедност, тъга. Неговата философия е с практическа насоченост. Тази книга не само ще ви подготви за трудностите в живота, но и ще ви помогне да комуникирате с другите.

4. „Сентенции за морала“ („The Moral Sayings of Publius Syrus“) от Публиус Сирус

Сирийският роб Сирус е изпълнен с безкрайна мъдрост. Искате пример? Ето някои от най-запомнящите се сентенции: „Мъдрият човек се учи от грешките на другите“, „Не всеки въпрос изисква отговор“, „Да правиш две неща едновременно означава да не правиш нито едното“. Можете да прочетете книгата му за по-малко от час. Цял живот обаче ще се учите да прилагате мъдростите му.

5. „Есетата на Уорън Бъфет: Уроци за корпоративна Америка“ („The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America“) от Лорънс Кънингам

Няма нищо по-полезно от съветите на един преуспял милиардер. Книгата обобщава принципите на Уорън Бъфет по най-добрия и практичен начин. В нея могат да се открият полезни уроци на милиардера, свързани с бизнеса, живота и инвестирането.

Покажи любов
  • 3
    Shares

One Comment

  • Antony says:

    I see you share interesting things here, you can earn some extra
    money, your blog has big potential, for the monetizing method, just search in google – K2
    advices how to monetize a website

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.