Какво е рекламата и рекламите в България

Всички сме свикнали да виждаме реклами през повечето време, когато гледаме телевизия или слушаме радио. Рекламата може да бъде под всякаква форма било то текст, звук, картина или всички взети заедно. Може да присъства навсякъде и трябва да бъде полезна за нас потребителите. На всеки от нас се е случвало да чуе израза, че лоша реклама няма, защото и тя е реклама.

Е за мен нещата не стоят точно така. Има реклами, които за мен не заслужават национален ефир и се чудя дали наистина преди да бъдат пуснати за излъчване в пиков телевизионен час ги е погледнал човек, който е имал здрав разум. За бога, те изглеждат комични във най-лошият смисъл на думата. Дейвид Огилви един от бащите на рекламата я определя накратко така –  „Истината добре казано.“

Ами айде де, кажете истината, кажете я добре, толкова ли е трудно? Виждал съм реклами, които ме карат да харесам един продукт, дори и да не си го купя, ами това е, ако ни накарат да харесаме нещо в последствие, ако ни потрябва ние знаем, че сме видели  един качествен продукт който заслужава нашето внимание. Смятам, че българският ефир заслужава повече.

Нека бъдем честни, никой не обича да слуша за това колко пласта има тоалетната хартия или колко точно е мека и то на вечеря. За това в тази рубрика ще се опитам да ви покажа разликите между нашите „реклами“ и истинските. За да добиете малко повече представа бихте могли да изгледате клипа по долу. Благодаря.