Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Успешните тактики, за да се отличаваш в Instagram!

Успешните тактики, за да се отличаваш в Instagram!

Успешните тактики, за да се отличаваш в Instagram!

За някои хора Instagram е на първо място като избор за социална мрежа. Някои я проверят първо след като се събудят и точно преди лягане. За други е място, където да покажат своето изкуство, креативност, фотографии, клипове или просто да потърсят вдъхновение. А и възможностите на Instagram не са малко.

За повечето от потребителите на тази социална платформа, в които се включвам и аз – Instagram е място, където може да се види света по различен начин, да следват хората, които мислят като тях или тези, които харесват.

За брандовете Instagram е просто още едно място, където могат да представят бизнесите си пред потенциалните клиенти. Няма значение от целта, с която си в тази социална мрежа. Важното е да се отличаваш сред милионите й потребители.

Преди да се впусна в съвети как да засияете в Instagram ще споделя, че наскоро от компанията, която е част от Facebook направиха доста промени по дизайна на десктоп платформата си. Изцяло промениха дизайна и добавиха функцията за търсене, с което лесно може да намираме профили, които ни интересуват.

Продължи да четеш надолу, за да научиш как може да направиш така, че точно твоят акаунт да е отличаващ се.

Всичко, от което се нуждаеш е #Love или друг популярен хаштаг.

Но защо хаштаговете са толкова важни? Със сигурност една от причините е, че дават възможност за безкрайно намиране на съдържание в реално време. Много от потребителите ги използват, като търсят един определен хаштаг и в същото време съдържанието от клипове и снимки се обновява пред тях в реално време.

Всичко, което трябва да направиш е малко проучване свързано с популярните хаштагове свързани с твоя бранд и сферата на дейност. Колкото по-популярен е хаштагът, толкова по-голяма ще е аудиторията. Все пак може да използваш и #Love, което е един от най-популярните тагове в Instagram.

Обединението прави силата.

Колаборацията е органичен и натурален начин за събиране на нови последователи. Няма значение дали е за бизнес или личен профил. Факт е, че хората сме любопитни същества и обичаме да “изследваме”. Търсим тагове и профили, които са ни непознати. Следваме профили и брандове, които не знаем. Опцията за тагване на снимки е удивителна, защото дава възможност за свързване на един профил с друг.

#work and #relax 2in1 #bittsmart Новата статия за @pewdiepie идва скоро. Stay Tune…

A photo posted by Aptrail Halil (@pingvin4o0) on

Разкажи историята си чрез видео.

Instagram от доста време не е просто място за споделяне на снимки. Може да използваш лесната функция за заснемане и споделяне на кратко видео. 15 секунди не са много, но в повечето случаи са достатъчно.

Свързаността е велика!

Свързаността между една и друга социална мрежа е изключително важна. Задължително направи така, че Instagram акаунта ти е свързан и с другите платформи, които ползваш. Докато постваш снимка в мрежата не забравяш да цъкнеш на бутоните са споделяне в другите мрежи като Facebook, Twitter, Tumblr. Може да публикуваш и ръчно в Pinterest или Reddit. Не забравяй, че ако решиш да споделяш едно съдържание многократно, го прави в различно време в различните платформи. Тъй като всяка мрежа има различно време на активност от голяма маса потребители.

Обновявай често.

Решения, решения… Колко често е добре да пускаш нови снимки или клипове в Instagram? Реално погледнато няма правило за честотата на пускане на ново съдържание в тази социална мрежа. Лично за мен по-добре е да се пускат нови неща доста често. Поне един път на един-два дни.

Търси и се наслади на Instagram емоцията.

Ако имаш време Instagram е идеалното място за търсене на нови идеи и места. Платформата е доста ангажираща и перфектна за интеракция с останалите потребители. Всеки път когато харесаш някой пост, потребителят, който си харесал може да цъкне на твоя профил и да върне жеста. Може дори да те последва. Винаги е добре дошло да напишеш някой интересен коментар на профил, който следваш или дори профил, който не следваш. Всеки твой коментар може да бъде видян освен от профила, който се коментира, а и от профилите, които следват коментирания акаунт. Така имаш възможност да бъдеш последван от тези хора.

#nesebar lovely city

A photo posted by Aptrail Halil (@pingvin4o0) on

Търси хората по локация.

С новата опция на Instagram за търсене на локации може да следваш хората по местата, от които са. Интересуваш се от хората в Южна Африка? Няма проблеми благодарения на тази нова възможност от социалната мрежа.

Точните филтри за точните последователи.

Според наскорошно проучване на Yahoo Labs и Института за технологии на Джорджия стана ясно, че топлите филтри, високия контраст и повишената експозиция увеличават шансовете за повече коментари и харесвания. Филтрираните снимки са с 45 процента повече възможност да получат коментар и 21 процента повече възможност да бъдат харесани.

Пробвал ли си някое от съветите горе? А имаш ли свои успешни тактики за работа в Instagram? Сподели ги с нас в коментарите.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.