Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Johnnie Walker – Богат смес от дизайн и възход

Начало » Johnnie Walker – Богат смес от дизайн и възход

Определено във компанията Johnnie Walker знаят как да правят успешни маркетингови кампании. Всички биха се съгласили с това.

През 1860 година, Александър Уолкър, син на Джон Уолкър, решава да глобализира уискито на баща си в световен мащаб. Благодарение на добрия си маркетинг нюх можем да кажем, че благодарение на него днес компанията е един от лидерите на пазара по дял.

Докато управлява компанията той решава да промени бутилките и да ги направи квадратни. Добавя към тях и етикет, който е разположен под ъгъл специфичен за бранда и до днес.

Крачещият човек

Логото на компанията е едно от най-запомнящите се и отличаващи се отличителни знаци от потребителите. То е кръстено: “Крачещият  мъж”. Идеята за това лого идва през далечната 1908 година и през времето претърпява различни промени, за да може да бъде в крак със случващото се.

През 2000 година, ръководителите на Johnnie Walker решават да добавят към емблематичното лого и текста – “Keep Walking”.

“При обръщането на посоката на крачещият човек показваме, че сме готови и се движим напред”, казва Брайън Радич – директор на подразделението в Северна Америка на компанията.

“Keep Walking” се превърна в обединяваща тема за целия свят. Лозунгът се е вградил в съзнанията на много хора по света и те го приемат като призив за действие и идея. Именно това е от ключово значение за бранда – да е свързан емоционално с клиентите си.

Призиви за действие

Докато повечето търговци бързат да изтъкнат културните въздействия на своите кампании, Johnnie Walker ангажира потребителите по целия свят марката се продава в 200 страни и подтиква всички да предприемат действия.

В Бразилия през лятото, например, протестиращите са били вдъхновени от реклама на Johnnie Walker, която изобразява един спящ гигант издигащ се над Рио де Жанейро. Гигантът вече не спи. Продължете да вървите, Бразилия,” се казва в рекламата. Благодарение на рекламата, протестиращите започват кампания в социалните мрежи кръстена #ogiganteacordou“, което се превежда “гигантът се събуди“.

Мек допир в социалните мрежи

Потребителското ангажиране в социалните медии е от изключително важно значение за екипа на Johnnie Walker. На 15 април тази година, марката публикува пост в Twitter, където позволиха на потребителите да видят по-личната страна на бранда.

“Нашата медийна стратегия в социалните медии е да се разшири съдържанието по кампанията Keep Walking“, казва още Радич.

Това разбира се дава възможност на бранда да печели повече клиенти, както и по-голямо удовлетворяване на настоящите им потребители.

Горното изображение е реклама на компанията пусната в The New York Times след изборите за кмет в града.

Покажи любов
  • 10
    Shares

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.