Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Житейски уроци от Спондж Боб квадратни гащи

Житейски уроци от Спондж Боб квадратни гащи

пондж Боб квадратни гащи е моят любим анимационен герой. Тази сутрин закусвах с децата и Бианка, деветгодишната ми дъщеря, подхвана темата за това откачено човече от рисуваните филми. “Татко, истински ли е Спондж Боб?” Първо се засмях, но после се замислих. Ако Спондж Боб беше истински човек, този свят щеше да е по-хубав. Говоря сериозно. Ето четири урока, на които Спондж Боб може да ни научи, за да извлечем повече радост от живота.

Бъдете вечният оптимист

Този човек (или по-точно гъба) Боб винаги намира най-доброто във всяка ситуация. Истина е, че мислите ви оформят вашата реалност. Спондж Боб винаги търси най-доброто, затова винаги го намира.

Ценете хората

Спондж Боб знае какво означава истинското приятелство. Той обича другарчетата си от Бикини Ботъм, дори Скуидуърд, на когото, както казва синът ми, “не може да му се угоди”. Спондж Боб знае, че да уважаваш другите и да ги поставяш на първо място са двата най-важни елемента на доброто приятелство.

Бъдете оригинални

Спондж Боб е рядък екземпляр. Повечето хора се страхуват да покажат истинският си аз. Затова се отказваме от мечтите си и следваме тълпата. Това е трагично. “На себе си верен бъди”, казва Уилям Шекспир. Имайте смелостта да бъдете верни на себе си, на най-хубавото в себе си. Уорън Бъфет, президент на Бъркшър Хатауей, отбелазва: “Не може да имаш два Аза.”

[Tweet ” Прекалено много от нас се страхуват да бъдат верни на себе си. Затова предаваме мечтите си и следваме тълпата.”]

Смейте се и се забавлявайте

Няма смисъл да постигнете успех, а да сте тъжни. Това е абсурд. Да, стремете се към върха. Но не забравяйте да се наслаждавате и на изкачването. Целта на живота не е той да бъде някакво мъчително изпитание. Целта му е да бъде празник. Затова се забавлявайте от все сърце, докато преследвате – и сбъднете – най-съкровените си мечти.

Робин Шарма (Наръчник по величие)

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.