Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Истини, които никой не ти казва при стартиране на бизнес

Истини, които никой не ти казва при стартиране на бизнес

Истини, които никой не ти казва при стартиране на бизнес

Всички знаем за мрачните статистики свързани с малките предприятия. Един пример: Деветдесет и пет процента от предприятията, които стартират през тази година няма да съществува до 2019 година. Звучи ужасно, нали? Но в повечето случаи, за края на един бизнес не винаги стоят липсата на пари или други ресурси.

Повечето хора, които стартират бизнес не знаят как да започнат, не знаят пред какво са изправени. Ако продължите да четете ще видите няколко истини, които съм подбрал за вас, неща които могат да ви бъдат от полза, ако решите да започнете собствен бизнес.

1. Решаването на проблеми е новата ти работа

Предизвикателствата и препятствията започват в деня, в който започнеш своя бизнес. Би ти било трудно даже да си визуализираш тези препятствия, но ще се наложи да се справяш с тях. Проблемите, които изникват ще са твоя грижа.

Някои от тези предизвикателства, ще те накарат да искаш да се откажеш. И повечето от вас ще се откажат – просто, защото не са приели, че в момента работят като така наречените “problem solver-и”. Трябва да отидеш там и да атакуваш своите проблеми от всеки възможен ъгъл, ако искаш да се развиваш успешно.

Ако не сте готови да прескочите тези препятствия, вашият бизнес ще се провали, дори ако имате страхотен нов продукт, план, за да го продавате, и изобилие от пари, за да инвестират в новия ви бизнес.

В началото, когато стартирах bittsmart.eu бях близо да се откажа на няколко пъти. Имах възможност дори да го продам. Но не се отказах. Продължих благодарение на вярата си, вярата на моите приятели и семейство. А проблеми не липсваха.

Сега, след 18 месеца работа аз приветствам проблемите и съм готов да ги решавам, тъй като обичам това, което правя. И знам, че решаването на проблеми е моя работа.

2. Ти получаваш заплата последен

Повярвай ми, отне ми доста време, за да разбера това. Когато стартираш бизнес имаш отговорности. Трябва да плащаш на служители, на доставчици, наемодатели и други лица, които са свързани с твоето предприятие. Когато платиш всички тези разходи, само тогава ще може да си мислиш, че е време да получиш и своите пари. Но знай, че понякога може и да не остава нищо за теб.

Ти си аут от бизнеса в деня, в който не можеш да платиш всички тези разходи. . Това е особено вярно, ако имаш служители. Ако си пропуснал дори една заплата, ще има хаос във твоя офис. Това ще убие морала, ще загуби доверието и може да доведе до някои правни проблеми.

Ако не успееш да платиш и на доставчици или други изпълнители е също толкова лошо. То ще доведе до разваляне на отношенията, което никак не е добре за бизнеса ти.

Но какво да направиш? Преди да започнеш се подготви добре. Имам предвид – с парите. Подсигури се с някаква сума в случай, че първите месеци не получиш никакви пари от собствения си бизнес. Бъди готов и на някои лишения. Знам, че можеш да се лишиш от цигари, алкохол или други подобни стоки.

3. Няма да има ваканции или болнични

Мислиш си, че работиш усилено в момента? Изчакай, докато не започнеш собствен бизнес.

Когато имаш подобна отговорност трябва да си първи в офиса и да си тръгваш последен. Дори може да се налага да работиш през почивните дни. Трябва да подготвиш съзнанието си, че може и трябва да работи 24 часа, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Просто защото нещата зависят от теб. А ако нещата вървят добре, чак тогава ще можеш да си поемеш дъх, да си починеш и всичко друго, което си обмислял преди.

Имам приятели със собствени бизнес, които са ми разказвали, че се е налагало да работят по 12 часа, 6 дни в седмицата в продължение на месеци.

Така че, ако ми кажеш, че започваш бизнес просто, защото сега работиш твърде много, не го приемай лично, ако ти се засмея. Това е просто смехът на някой, който знае истината.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.