Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » iOS срещу Android

iOS срещу Android

Когато става въпрос за избор на платформа за вашите мобилни приложения, линията между Android и IOS води до спорове. Някои хора предпочитат Apple, други са за Android. Трудно може да се каже коя платформа е най-добра. Всяка си има плюсове и минуси. Такива дебати относно качествата на системите водят и разработчиците.

Въпреки това, когато става въпрос за избор на платформа за вашия бизнес, важно е внимателно да се проучи различните аспекти на всеки продукт и неговата инфраструктура. Това е важно решение, особено за разработчиците,които се опитват да спечелят потребителите в масов мащаб. За да направите това трябва да се  съсредоточите върху няколко точки, които ще ви помогнат да вземете по-добро решение.

Цифри

Около 52,3% от потребителите на смартфони в САЩ разчитат на устройства с Android. От друга страна, IOS телефоните съставляват 37.8% от общия пазар.

Може би най-важното е, че Android OS не се ограничава до един и същ продукт, като IOS. Вместо това, много производители предлагат различни продукти, които се движат с Android. Тези продукти се различават значително по отношение на хардуера, характеристиките и цените на дребно. Ако се опитвате да достигнете до широката публика, Android ще предостави уникални и интригуващищандове” на пазара.

Потребителски тенденции

Тъй като потребителската база е толкова голяма, както в app платформите, е изключително трудно да се формулира разпространението на  тенденции и навици, които се прилагат във всички области. IOS тенденциите са по-лесни да се разчетат. Защото компанията е една и предлага дадения продукт, докато при Android компаниите са различни, като Samsung, HTC, Motorola, Huawei, Acer, Lenovo и други.

Инвестирайте в тестове и изследвания

Една от трудностите, които някои Android разработчици срещат е, че приложенията не винаги работят правилно на всички 12 000 000 устройства, които работят с Android. Операционната система IOS, от друга страна, се поддържа само от малка шепа устройства от Apple. Тестването и внедряването на приложения за IOS е много по-лесно отколкото за Android.

free-vs-paidБез такса?

Едно интересно запитване гласи следното: iOS потребителите са по-склонни да плащат за приложения отколкото Android потребителите. Но това не означава, че потребителите на Android не купуват изобщо. Например Google продължава да увеличава броя на страните, които поддържат Google Play, но това е област, в която Apple все още има значителна преднина.

IOS, Android или и двете?

Отговорът на този въпрос е малко по-сложно, тъй като Android е доминиращата мобилна операционна система в световен план, като се има предвид, от друга страна, че IOS продължава да изгражда своите лоялни клиенти по целия свят.

Извод

В крайна сметка, определянето коя платформа работи най-добре за вашия бизнес е решение, което се определя от няколко фактора. Аз лични бих използвал и двете системи за моя бизнес. Избирането на една платформа винаги се свежда до лични предпочитания. Така, че каквото и да изберете мисля, че няма да съжалявате.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.