Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Как да превърнеш домашния офис в истински продуктивен рай?

Начало » Как да превърнеш домашния офис в истински продуктивен рай?

Работата от вкъщи се превръща все повече и повече в нещо модерно в наши дни. Това е нещо нормално, защото дигитализацията на обществото ни, дава възможност да работим и развиваме бизнес от всяка една локация. Буквално, няма значение къде се намираш, важното е да имаш достъп до интернет.

Работата от вкъщи има много положителни страни – повече време със семейство и приятели, повече време за теб самия, както и намалява разходите. Въпреки това, поради лесното разсейване и други фактори, домашният офис се превръща в проблем за някои хора.

Тайната се свежда до това да структурираш домашния офис по начин, който ще те прави по-фокусиран и продуктивен. Но как? Истината е, че само с няколко лесни стъпки, можеш да превърнеш своя домашен офис в едно върховно продуктивно леговище.

Аз самият работя от вкъщи в момента, развивам своите проекти и от време на време изпълнявам някой и друг проект за клиент.

Прегърни естествената слънчева светлина

Въздействието на светлина върху начина, по който ние работим, не бива да се надценява – твърде много светлина може да доведе до главоболие и да ни изцеди, а твърде малко светлина може да напрегне очите ни и да ни измори допълнително. Постигането на баланс е ключът към по-високата продуктивност. В повечето случаи работата до някой прозорец ще свърши отлична работа.

Наслаждавай се на гледката

Седенето на стола нон стоп не влияе добре не само на очите ти, но и на фокуса ти. Всеки път, когато се почувстваш изморен, ставай от стола и прави няколко леки упражнения, които ще върнат тонуса ти. Работата от вкъщи означава, че можеш да променяш ежедневието си до някаква степен различна от тази в офиса. Изследвания показват, че глътка свеж въздух може да повиши твоята отзивчивост с над 131 процента. Така, че излизай навън за свеж въздух от време на време.

Придържай се към работния си график

Дръж малка тетрадка, в която да записваш дневните си задачи. Тя ще те държи фокусиран и ще знаеш какви са целите ти за деня. В края на всеки работен ден, проверявай какво си свършил и ако е останало нещо, го премести за следващия ден, като започнеш първо с него след това. Контролирай своя работен график, като внимаваш да не ги смесваш с времето за семейството си или с времето за почивка.

2 начина за избягване на отлагането, когато работиш у дома

  • Инсталиране на приложения за продуктивност. Всички от моите приятели фрийлансъри използват подобни софтуерни приложения. Дали без да искам съм попаднал на някое интересно видео в YouTube? Дали не скролвам продължително в своя Newsfeed? Виновен съм ваша милост, вкарайте ме в затвора! Аз съм губил толкова много време в правене на “нищо”, че се е отразявало пагубно на работата ми. За да избегна подобна загуба на време инсталирах програма за продуктивност, която нямаше да ми позволява да си губя времето. Онлайн има много time-tracking софтуери като – Toggl, Tick, RescueTime и други. В края на краищата, използването на тези програми превърна работният ми процес в едно по-добро и спокойно време.
  • Фокусирай се върху крайната цел и наградата. Спомням си, че преди време в един от класовете по психология бяхме говорили за отлагането и наградата като начин за мотивация. Повечето експерти споделят, че двете неща са изключително свързани и наличието на награда в края, е много важно, за да не отлагаме дадена задача и да я завършим в срок. Записването на парите или нещата, които ще спечелиш от дадена задача може да бъде достатъчна мотивация, която да не ти позволи да се разсейваш и да отлагаш, за да приключиш на време.

Днес, милиони хора работят от своите домове, което играе ключова роля в икономиката. Създаването на благоприятна работна атмосфера у дома е от съществено значение за вършенето на работата и приключването в срок.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.