Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » 12 хака, които ще те превърнат в Google Search мастър

12 хака, които ще те превърнат в Google Search мастър

12 хака, които ще те превърнат в Google Search мастър

Няма значение колко често Google прави промени по своя алгоритъм на търсене. Единственото, което със сигурност мога да ти гарантирам е, че тази търсачка ще продължи да бъде най-голямата и използвана от потребителите по света.

В ранните дни на търсещите машини (началото на 90-те години), методът за търсене беше простичък – пишеш своята ключова дума и чакаш да се заредят резултатите от търсенето. Това определено е в основата на търсенето в Google. Но днес нещата са доста променени. Днес можеш да се превърнеш в мастър на Google търсенето.

Някои хора използват каквато им дадеш информация. Други хора пък сами използват хаковете на Google, за да получат още по-добри резултати от търсената информация. С тези хакове, които сега ще ти дам, търсенето за теб ще бъде по-лесно, по-удобно и по-ползотворно.

Търсенето наречено “Search within a site” е един от най-ефективните и силни хакове в този лист. Използва се, когато искаш да търсиш определени статии от определен сайт. Например, искаш да откриеш повече статии на даден автор в Inc.com, ще можеш да го направиш като използваш следния стринг – site:inc.com Larry Kim, като името след сайта е това на човека, чийто статии търсиш с точност.

Но може би си мислиш, че ако просто напишеш автора ще ти излязат същите резултати? Отговорът тук е НЕ. Ако просто напишеш даденото име ще се появят хиляди, ако не и милиони резултати свързани с това име в търсачката. Чрез този стринг търсиш само в дадения сайт, в нашия случай inc.com.

За по-добър пример относно търсенето в най-голямата търсачка можеш да разгледаш инфографиката долу, което със сигурност ще те превърне в един истински мастър на Google Search.

google-search-master

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.