Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Google Nearby – нова интелигентна услуга за получаване на изпреварваща информация

Google Nearby – нова интелигентна услуга за получаване на изпреварваща информация

Google работи по нова функция, която ще позволи на Android смартфони и таблети да се свързват автоматично с устройства и места в много голяма близо около тях, съобщава Android Police. Функцията е наречена Nearby и ще позволи на хората лесно да споделят информация с други хора или да получават оферти от места, на които се намират. Най вероятно Nearby ще бъдат обявена в близко бъдеще – вероятно на I/O конференцията на Google по-късно този месец.

Един евентуален сценарии за Nearby е създаване на напомняне, което се задейства, когато сте в близост до обект, човек или събитие.

Nearby ще включи автоматично Wi-Fi, Bluetooth и микрофона на устройство, за да разпознава, какво се случва, около вас. Но ако първите две неща стоят включени почти постоянно и днес, то активният микрофон ще бъде притеснително нещо за много хора тъй като винаги ще бъдем слушани, дори било и от виртуална машина.

С Nearby, Google има възможността да направи използването на смартфоните ни доста по умно, без да ни се налага да правим каквото и да е било, за да получаваме информация. Но от компанията трябва разсеят съмненията за неприкосновеността на личното пространство. Ако това стане, можем да започнем да виждаме някои находчиви нови приложения, които ще знаят от какво точно имаме нужда, независимо дали сме навън или вкъщи.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.