Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Екстремни спортове, които трябва да пробвам, както и вие!

2.19K 0
Начало » Екстремни спортове, които трябва да пробвам, както и вие!

Преди година изпълних една своя мечта с един от най-добрите ми приятели (който е и част от екипа на сайта). Скочихме от Аспарухов мост във Варна с бънджи. Поради това, че трябваше да скочим със заснемане, а тъкмо картите памет бяха запълнени, ни казаха, че можем да скочим и втори път. Беше едно уникално преживяване, което бих повторил отново!

В този момент изключително много се запалих по идеята за такива екстремни спортове. Адреналина много ми хареса. Реших да си направя списък с екстремни изживявания, които с радост бих пробвал, стига да имам възможността. Защото всички знаем, че има различни неща, които се изпречват на пътя ни да изпълняваме мечтите си – пари, неприятели и други такива странични неща.

В тази статия ще споделя с вас кои изживявания носещи адреналин бих искал да изпробвам.

1. Скайдайвинг / Skydiving

Определено скайдайвингът е на първо място в списъка ми. Гледал съм стотици клипове в интернет на хора, които скачат от хеликоптери или самолети. Със средна скорост на падане от 200 километра в час няма как да не е уникално самото преживяване.

2. Бейс джъмпинг / Base jumping

Според мен лично бънджи скока е по-екстремен от бейс джъмпинга, но си струва да се изживее. Именно за това съм го поставил в списъка си и смятам в близкото бъдеще да го реализирам.

3. Полет с костюм / Wingsuit flying

Има хора, които казват, че това е по-добро даже и от skydiving-а. Тъй като не съм ги пробвал лично, не мога да кажа. Но с удоволствие бих написал статия след като изпълня и двата скока. Само си представете: вие носещи се във въздуха, в костюм, наподобяващ спасителен пояс и “крила” между торса и ръцете, както и между краката. А ако някога съм искал да бъда като Батман, то това е най-близко до това да го получа. Шегичка…

4. Бънджи скок / Bungee jumping

Да, скачал съм с бънджи, но това е такова преживяване, че трябва да се повтаря през известен период от време. За предпочитане е всеки път да е от различно място, за да се запазва високото ниво на адреналина. Има няколко места в България, където бих искал да скоча и определено съм решен да го направя.

5. Полет с парапланер / Paraplaner fly

А, защо не просто да си летя във въздуха… просто ей така. Парапланера дава тази възможност да летите във въздуха и да се наслаждавате на гледката отдолу. А видео заснемането е просто задължително.

Определено има и други неща, които носят доста адреналин и бих искал да изпълня, но страхът надделява в този случай. Например freediving-а. Това е свободно гмуркане на дълбоки морски или океански места. Тук със сигурност липсата на умения за плуване и наличието на страх биха ме спрели. Но кой знае какво може да се промени за в бъдеще.

А ако си от тези, които рискуват по друг начин, можеш да погледнеш приятелите ни от BetEnemy.com

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.