Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

997 0
Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

Crowdfunding движението стартира през началото на новия век като инициатива за микрофинансиране. Обаче, едва преди две-три години стана модерно да се правят различни кампании търсещи финансиране. Един от първите и най-големите сайтове за подобен тип микрофинансиране е Kiva.org

Днес има стотици crowdfunding платформи, предлагащи на хората възможност да предоставят финансовата си подкрепа на кръг от фирми, организации и проекти.

Например, във Великобритания има стартирала благотворителна организация, наречена For Common Cause, която създава мост между хората в неравностойно положение и хората, които искат да ги подкрепят, било то финансово или по друг възможен начин. Идеята е, че хората може да се свържат директно с ентусиазирани предприемачи готови да им помогнат, за да стартират или продължат своето така наречено микропредприятие.

Сайтът на тази благотворителната организацията работи с младежи на възраст между 18 и 30 години, които са от райони с ниски доходи или са имали някакъв вид трудности в живота си, като бездомност или домашно насилие.

Както и при други crowdfunding сайтове, можете да прегледате списъка с проекти и предприемачи, да намерите нещо, което ви харесва и да се свържете с човека или хората, които стоят зад това директно. Подкрепа попада в една от следните три категории:

1) Доброволчеството

2) PR & Маркетинг подкрепа

3) Финансова подкрепа, независимо дали е в парично изражение или даряване на оборудване

Както и при другите crowdfunding платформи, тези които подкрепят дадено предприятие са възнаградени с неща, като например продуктите, създадени от предприятието.

Концепцията на сайта на благотворителната организация е създаден от Карън Сноу. Тя е бивш работник в дом за социално слаби и е искала да  помогне с намаляването на бедността. Тя е искала да даде на желаещите, но нямащи възможност хора да стартират бизнес, да финансират своите идеи и като цяло да се измъкнат от калта.

Нейната цел – да предостави на хората средство, чрез което те да могат да решават проблемите, пред които те самите са изправени, като им предоставя ресурси и подкрепа, за да им се даде възможност и реализация.

Определено това е организация, която трябва да се погледне и да се следи! Посетете и разгледайте сайта на For Common Cause.

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.