Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

Да използваш тълпата, за да помагаш на бедните

Crowdfunding движението стартира през началото на новия век като инициатива за микрофинансиране. Обаче, едва преди две-три години стана модерно да се правят различни кампании търсещи финансиране. Един от първите и най-големите сайтове за подобен тип микрофинансиране е Kiva.org

Днес има стотици crowdfunding платформи, предлагащи на хората възможност да предоставят финансовата си подкрепа на кръг от фирми, организации и проекти.

Например, във Великобритания има стартирала благотворителна организация, наречена For Common Cause, която създава мост между хората в неравностойно положение и хората, които искат да ги подкрепят, било то финансово или по друг възможен начин. Идеята е, че хората може да се свържат директно с ентусиазирани предприемачи готови да им помогнат, за да стартират или продължат своето така наречено микропредприятие.

Сайтът на тази благотворителната организацията работи с младежи на възраст между 18 и 30 години, които са от райони с ниски доходи или са имали някакъв вид трудности в живота си, като бездомност или домашно насилие.

Както и при други crowdfunding сайтове, можете да прегледате списъка с проекти и предприемачи, да намерите нещо, което ви харесва и да се свържете с човека или хората, които стоят зад това директно. Подкрепа попада в една от следните три категории:

1) Доброволчеството

2) PR & Маркетинг подкрепа

3) Финансова подкрепа, независимо дали е в парично изражение или даряване на оборудване

Както и при другите crowdfunding платформи, тези които подкрепят дадено предприятие са възнаградени с неща, като например продуктите, създадени от предприятието.

Концепцията на сайта на благотворителната организация е създаден от Карън Сноу. Тя е бивш работник в дом за социално слаби и е искала да  помогне с намаляването на бедността. Тя е искала да даде на желаещите, но нямащи възможност хора да стартират бизнес, да финансират своите идеи и като цяло да се измъкнат от калта.

Нейната цел – да предостави на хората средство, чрез което те да могат да решават проблемите, пред които те самите са изправени, като им предоставя ресурси и подкрепа, за да им се даде възможност и реализация.

Определено това е организация, която трябва да се погледне и да се следи! Посетете и разгледайте сайта на For Common Cause.

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.