Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Зоопарк използва краудфъндинг, за да превърне животинска тор в енергия

Зоопарк използва краудфъндинг, за да превърне животинска тор в енергия

Зоопарк използва краудфъндинг, за да превърне животинска тор в енергия

Градският зоопарк в Детройт наскоро стартира краудфъндинг кампания в сайта Patronicity. Целта е да се изгради biodigester, който да побира над 400 тона животинска тор произвеждано в детройтският зоопарк годишно.

Благодарение на този биодигестер те ще могат да превръщат животинската тор в метан и да захранват голямата 18 000 квадратни метра ветеринарна болница. Процесът още е известен под наименованието аенеробна разграждаща технология.

Зоопаркът се надява да намали емисиите на въглероден диоксид от електрическа енергия и природен газ и да изцяло да премахне вредни емисии до 2020.

Сумата, която беше цел в кампанията беше 55 000 долара, а самата тя беше пусната в местен сайт за краудфъндинг. Ако зоопарка в Детройт достигне целта си и събере средствата Мичиганската икономическа корпорация също ще им осигури подобаващо дарение и друга помощ за изпълнение на идеята за биодигестера.

Всъщност концепцията за превръщане на животински отпадъци в енергия не е нещо ново. Големи корпорации се борят да надделеят над конкурентите си и да стартират подобни инициативи.

През миналата 2014 година биодигестер технологията започна да набира повече съмишленици сред американският бизнес, а сега от зоопарка в Детройт надяват да се превърнат в първия зоопарк в САЩ, който да приеме технологията.

Ако всичко върви по план, зоопарка ще започне да превръща животински фекалии в енергия от 2016 година.

project_505_body_Biodigester_image1

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.