Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Бързи и яростни – екшън, броманс, романтика и много емоции

Бързи и яростни – екшън, броманс, романтика и много емоции

Бързи и яростни – екшън, броманс, романтика и много емоции

Бързи и яростни – една сага, която завърши на трети април заедно с премиерата на седмата част от поредицата. Още след злощастният инцидент с Пол Уокър стана ясно, че последната част – Furious 7 ще бъде в негова чест.

Разбира се, много неща може да очакваме от филмите от поредицата Бързи и яростни. Най-ясните със сигурност са колите – много, изключително много коли. Но във филмите се съдържат и други елементи, които ги правят съвършени освен самите автомобили.

След като изгледах последната част от франчайза реших, че трябва да напиша някаква статия в bittsmart. Дълго се чудех точно как да изглежда тя и накрая се реших. В този пост ще се върна назад във времето и ще споделя своите уникални моменти в различните части, които са ми харесали най-много. Една поредица съдържаща всичко, от което имаме нужда – екшън, романтика, броманс, мачо изпълнения, както и не малко забавни моменти.

Внимание!!! Статията съдържа СПОЙЛЕРИ!

Бързи и яростни, 2001

В първата част си спомняме как ченгето от полицията на Лос Анджелис Браян О’Конър влиза под прикритие, за да разследва какво се случва по градските улици вечер и става част от нощните състезания по тези улици. Най-мачовия момент със сигурност е моментът, в който Браян и Винс се сбиват заради Мия. А моментът с даването на ключовете в края от О’Конър за ДОм определено е истински бромантичен.

Любимият ми цитат в първата част е репликата на Дом Торето – “Попитай всеки състезател. Няма значение дали си победил с инч или цяла миля. Победата си е победа!”

Бързи и яростни 2, 2003

След като Браян пуска Дом да избяга, той се отправя към Маями, за да участва в тамошните нощни състезания, но е хванат не след дълго. Благодарение на връзките си в полицията успява да си уреди излизане от затвора в замяна да хване нарко барона Картър Верон. Заедно със своя приятел от детството Роман Пиърс те се залавят да хванат престъпника.

Моментът с разбиването на яхтата с колата определено е най-епичният момент според мен във втората част. Най-мачовият момент е, когато Роман и Браян печелят състезанието, за да ги наемат и в последствие Пиърс сваля ризата си, увива я около юмрука си и счупва прозореца на колата, в която има пратка за вземане.

Любимият ми цитат от тази част е репликата на Роман към О’Конър – “Пистолети, убийства и прецакани ченгета? Аз съм създаден за такъв живот, бро.”

Бързи и яростни: Токио дрифт, 2006

Токио дрифт е третата част от поредицата, в която може би тогава си мислехме, че няма нищо общо с цялата поредица. Когато за първи път изгледах Токио дрифт, тя мигновено се превърна в моя любима. Песента от началото стана моя любима и тази емоция ме държа около 2-3 седмици сигурно.

Най-добрият екшън момент в тази част е когато ДиКей разбира, че Хан краде от него и се разбират за едно последно състезание край Токио в познатия за тях стил дрифт.

Бързи и яростни 4, 2009

Четворката съм гледал най-малко от всички останали части – само един път. Но и тази част е доста епична и ако не сте я гледали – направете го! Задължително!

Любимият ми разговор в четвъртата част отново е между Торето и Браян.

Дом: Това ли ти казаха?

Браян: Да, това е сделката…

Дом: Все още ли слагаш мляко и бисквитки за дядо Коледа?

Браян: Дааа!

Бързи и яростни 5, 2011

5738

Бързи и яростни 5 беше първата от сериите, които гледах с моите приятели на кино. Всяка стотинка си струваше, мога да го кажа с ръка на сърце! Моментът в размяната на сейфовете определено ме накараха да аплодирам искрено създателите за идеята и актьорите за отличната игра. Просто нямах думи…

В петата част от поредицата екипът на Дом е пораснал и от познатите ни – Торето, Браян и Мия, към тях се присъединяват Жизел, капитан Хобс (Дуейн Джонсън Скалата), Хан, Роман, Сантос (Дон Омар) и Тедж (Лудакрис).

Бързи и яростни 6, 2013

В тази част според всички критици най-добра ролята си изиграва Дуейн Джонсън като капитан Хобс. Моментът, в който е кацането на самолета със сигурност е най-запомнящ се за всички нас. Спомням си, че след края на филма имаше изблици във социалните мрежи, че това е била най-дългата писта за кацане, как пистата била с дължината на Екватора и подобни шеги, които не са никак забавни.

Най-бромантичната ситуация във шестата част е когато приятелите се събират на семейна вечеря, където се вижда колко са щастливи и единни в тежките времена.

Любимата ми реплика в Бързи и яростни 6 е когато Хан показва казва на Роман, че ще предлага на Жизел.

Роман: Най-добре бъди сигурен и й купи с пръстен с голям камък. Защото тя не изглежда да се впечатлява лесно. А ако не е голям камък, дано да имаш нещо друго голямо, ако ме разбираш, бро…

Хан: За това ли всичките ти приятелки са окичени в джунджурии? 😀

Бързи и яростни 7, 2015

Изключителен завършен на една брутално яка поредица. Казвам го с ръка на сърце. Не знам как се сдържах в края на филма, когато Дом и Браян се сбогуваха и караха за последно. Уникален момент, който просто остави всички в залата без думи. В тази част имаше няколко доста диви момента – първият когато О’Конър се измъкна от падащия в пропастта автобус, а вторият бе когато от едната кула в Аду Даби преминаха в другите две със супер автомобила Lykan Hypersports.

Малко ми е трудно да повярвам, че официално беше сложен края на тази поредица. Буквално израснах с филмите Бързи и яростни и те доста ще ми липсват за в бъдеще.

#FORPAUL

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.