Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Бинарни опции – факти и лъжи, които трябва да знаете!

Начало » Бинарни опции – факти и лъжи, които трябва да знаете!

Бинарни опции или още наричаните двоични опции са бизнес, който се развива доста бързо точно в момента. Всеки ден се появяват нови и нови брокери на пазара и дават възможност на повече хора да се включат в търговията. Проблемът е, че индустрията все още работи в периферията на интернет с регулаторни агенции, работещи на базата на много локализирани системи. Това, заедно с високата склонност за измами, е довело до много объркване за това какво са бинарните опции, от къде идват, и как трябва да се търгува с тях.

Добрата новина е, че ако продължите да четете ще научите интересни неща за този вид търговия. Ще разберете кои са често тиражираните истини и лъжи в този бранш и как да стартирате търговията си с бинарни опции.

Факт – двоичните опции са по-лесен начин за търговия на финансовите пазари.

Като инструмент за спекулации бинарните опции са доста по-лесни за използване от други видове. Специалистите твърдят, че за разлика от капиталовите инвестиции, стандартизираните опции, бинарните са по-лесни за търговия, тъй като изискванията за сметки и механиката на търговия са много по-различни.

За търговията с фючърси, валути и стандартни опции е необходимо да разполагате с маржин сметки, които могат да ви изложат на рискове, които са неограничени. В зависимост от вида на търговията, ливъриджът може да бъде толкова нисък, като 10:1 и в някои случаи по-висок от 250:1, или повече при някои брокери.

Маржин акаунтите могат да ви докарат голямо количество пари за кратък срок, но с това темпо могат да ви докарат и огромни загуби. Най-трудният аспект на търговията с фючърси, валути и опции е вземането на печалбите. Друг минус е, че прогнозните позиции не винаги генерират печалби.

При търговията с бинарни опции обаче е малко по-опростено. Вие плащате определена цена, която е открита и сте изложени на загуба единствено в зависимост от инвестираните от вас средства.

Фикция – търговията на бинарни опции е лесна

Нека да перифразирам това. Успешната търговия с двоични опции е лесно. Всичко, което трябва да направите е просто да стартирате, но успехът изобщо не е сигурен. Четейки една начална страница на сайт на брокер бихте си помислили, че просто трябва да си изберете някой актив и да се възползвате от възможните печалби, но истината е, че поне 90 процента от търговците напускат бързо пазара. Това може да се каже и за другите видове търговия. Казвам, че търговията с бинарни опции е лесна, защото единственото, от което се нуждаете е акаунт при някой брокер и официално сте в бизнеса.

Печелившите спекуланти прекарват години, ако не и десетилетия в изучаването на пазара, на който те търгуват. Те познават задълбочено пазарните механики, знаят добре техническия и фундаментален анализ, който им позволява да вземат добре обмислени решения, което им дава възможност да се възползват от силите на търговията. Само защото механиката на търговията с двоични опции е опростена, не значи, че печалбата и самата търговия не са трудни.

Факт – всички бинарни опции са еднакви

По същество е вярно, че всички двоични опции са еднакви. Двоичните опции са с фиксирана възвръщаемост. Независимо от стила ви на търговия, всичко, което е необходимо, е предварително зададените условия трябва да бъдат изпълнени.

В случай на call/put и/или high/low стил на търговия, ако един търговец купува call или висока позиция, всичко което трябва да се случи за печалба е цената на базовия актив да се движи по-високо от началната цена за търговия, на която е била купена опцията.

Това важи и за put стила на търговия, само че на обратно. Цените трябва да паднат или да се движат по-ниски от цената на първоначално закупуване, за да се постигне печалба.

money-management

Факт – може да направите бързи пари благодарение на бинарните опции

Това е напълно вярно. Може да направите бързи пари, докато търгувате с бинарни опции. Заплащането за търговията започва от 70 процента и може да достигнат до над 500 процента в зависимост от типа на опциите, които се търгуват. Вярвате или не, американските регулирани борси като Nadex и Cantor Exchange имат едни от най-високите плащания за call/put стилове на търговия. Някои бинарни опции изтичат след минута, други варират от пет минути до един час, един ден или седмица.

Фикция – може да забогатеете благодарение на търговията с бинарни опции

Разбира се, че винаги има възможност да забогатеете търгувайки с бинарни опции, но това е малко вероятно. На първо място, търговията с подобни опции е рискована и успехът е труден за постигане. Ако беше толкова лесно да се забогатее всеки щеше да се включи в този бизнес, а истината е, че това не е сфера за всеки. Скоростта на търговия също е срещу средния търговец. Възможно е да се загубят пари бързо, колкото и тяхното спечелване. На всичкото отгоре някои брокери ограничават “дивите” успехи. Най-разпространеният начин е да се ограничи размера на сделките. Ако не можете да направите голяма сделка, няма да ударите големите пари – това е и идеята на някои брокери.

Факт – има голям брой измами в търговията с бинарни опции

Трябва да сте много внимателни, когато разглеждате различните брокери, оферти и услуги. Измамите са различни – от фалшиви брокери до фалшиви регулатори. Причина и добро условие за големия брой измами е, че няма международни стандарти и регулации. Индустрията се разви благодарение на “сивата” зона между страните и регулациите. Откакто сферата разчита главно на интернет регулациите са изключително трудни. Всеки с пари и възможност да купи софтуер за търговия може да бъде брокер или поне да играе важна роля на този пазар.

 Фикция – всички брокери на бинарни опции са измамници

Това не е вярно. Разбира се, че има легитимно опериращи брокери и за наше щастие техният брой се увеличава постоянно. В същото време регулаторите в различни части на света започват да завземат контрол и ситуацията се подобрява. Първите юрисдикции започнаха от Съединените щати, където единствените места за търговия на бинарни опции бяха NADEX и Cantor Exchange. Други страни с добри регулации за търговия са Дания, Япония, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

0000161657-article3

Факт – бинарните опции са тук и ще се задържат за дълго

Все повече анализатори и специалисти твърдят, че търговията с бинарни опции е не само средство за залагане, а нещо което ще се задържи в бъдеще. Едно от доказателствата за това е, че например компания като 24Options все повече и повече засилва позициите си главно в Европа. Наскоро те подписаха договор за спонсорство с голям футболен клуб. Факт е, че американският пазар за търговия е по-добър от този в Европа. Позициите на компании като SpotOption, Tradologic и TechFinancials са много по-добри от други в този бизнес.

Обобщение

Търговията с бинарни опции си остава пълна с измамници и е много важно да следим за офертите и брокерите, които искат да ни привлекат. Също така, да припомним, че търговията с опции си остава рисковано начинание и винаги е по-добре, ако сме решили да търгуваме да измислим точна стратегия за това. Най-добрата защита за нас си остава търговията с брокери, които имат добра репутация, както и в страни с добри регулации.

Покажи любов
 • 3
  Shares

18 Comments

 • Atanas Tenev says:

  Статията ми хареса 5+
  Имате ли наблюдения за http://www.girotrader.com /търговия с двоични опции/ ? Имам намерение да търгувам там. Ще бъда благодарен за вашето мнение.

 • Здравейте,
  Наблюденията ми за Girotrader са, че те са сред компаниите-лидери за търговия в момента. Ако започнете търговие чрез тяхната платформа според мен няма да сбъркате.
  Поздрави

 • Atanas Tenev says:

  Благодаря
  Поздрави

 • Янчо says:

  А какво мислите за брокера TopOption, доста изчетох и казват че са коректни, седалищетотянчо им е в Кипър.

  • Аптраил Халил says:

   Здравейте, за Топ Опшън няма лични наблюдения, но отзивите в интернет са позитивни.

 • Иван says:

  Във връзка с Топ опшън: Мога да споделя своя собствен опит, с който не ангажирам никого. От спортен интерес реших да пробвам как са нещата на тази платформа. Още при регистрацията срещнах проблем. След няколко безуспешни опита да се регистрирам се отказах и се върнах към Binatex – платформата, с която обикновено търгувам. Повтарям – това е мой личен опит. Възможно е да има много хора, които са доволни. Аз споделям свое лично мнение.
  И понеже бях много учуден от този абсурден проблем дори направих скрийн шот.
  http://shot.qip.ru/00QAPI-23GS55HQd/

  • Борислав says:

   Здравей Иване,
   Имал ли си проблем с тегленето на средства от Бинатекс? От около месец чакам да ми изплатят 2000 долара, но на въпроса кога ще ми изплатят парите винаги ми отговарят, че в момента ме проверяват как търгувам и не могат да ми отговорят кога ще ми ги изплатят.

   • Кристина says:

    На Вас поне отговарят, при мен сумата е значително по малка, на третият ден я одобриха и сега си чакам.

    • Борислав says:

     Явно и те са поредните измамници.

    • Борислав says:

     Кристина, мога ли да се свържа с вас по някакъв начин да обменим информация? Имейла ми е: [email protected], пишете ми моля ви, ако е удобно разбира се.

 • Кокито says:

  Здравейте.
  Започнах да се регистрирам в https://binatex.com/bg/cabinet/deposit
  но след двата коментара, се усъмних и прекратих регистрацията. Второ- никъде не видях брокери, може ли малко повече инфо, материята ми е трудна?

  • Здравейте, радвам се, че сте спряли на време. Има различни добри брокери. Бих препоръчал IQOption. Но винаги е добре да тестване първо с демо сметка, преди вкарването на реални средства.

 • Диана says:

  Здравейте, Апи.
  Моля, бихте ли се свързали с мен? Благодаря.
  Поздрави.

 • Иван Х. says:

  При мен имах 480 EUR в сметката. Исках да изтегля 200EUR. Чаках 3 месеца да си получа парите. В един момент ти казват че има грешка при превода и хоп 460 EUR “ПРОСТО ГИ НЯМА ОТ СМЕТКАТА МИ” , нито съм ги получил, нито има следа къде са отишли. В “Hystory” също не пише нищо. Крадат те както си искат. МОШЕННИЦИ.

 • Георги says:

  Много от брокерите са в Кипър.Трябва да имат SY Sec License.Tогава са сигурни.Това го пише в дъното на всеки броерски сайт

 • колобър says:

  В България има ли компании, които предлагат бинарни опции.

  • Няма български компании, които го предлагат, доколкото съм запознат. Варианта е да се използват услугите на международните такива.

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.