Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Тези успешни предприемачи преди са били бездомни

Тези успешни предприемачи преди са били бездомни

Тези успешни предприемачи преди са били бездомни

От парцалите към богатството. Сигурен съм, че веднага се сети са поне една история, в която някой беден човек след години се превръща в богат и успешен. Трансформация, която всички искаме да преживеем. Разбира се, без частта за парцалите. Но животът не ни пита.

В тази статия съм подбрал хора намиращи се в списъка Fortune 500, което значи, че те са изключително богати, но за разлика от всеки друг – те са били на дъното, дори са нямали покрив над главите си.

Желанието, усърдната работа, целенасочеността и позитивния дух са били “подправките” за техния голям успех и издигане. От улицата към милионите в банката.

Крис Гарднър

Преди да стане мотивационен говорител, предприемач, изпълнителен директор и автор на книги, Крис Гарднър и неговия син живели на улицата след като съпругата му ги изоставя и безпаричието, което ги обзема. Детството на Крис не е било никак цветущо. Израснал в среда на домашно насилие, алкохолизъм и много бариери.

Докато много други хора в неговото положение биха се отказали, Крис Гарднър продължава да се бори и да иска повече за себе си и своя син. Сега той ръководи мулти милионен бизнес начело на Gardner Rich LLC с офиси из цяла Америка.

Сигурно се сетихте и за филма в негова чест с участието на Уил Смит – “В преследване на Щастието” (The Pursuit of Happiness).

Мани Кошбин

1443117236_1

Роденият в Иран Мани Кошбин преживява изключително трудни периоди, за да се превърне в супер успешен предприемач. Когато той е тийнейджър пристига в Америка заедно със своето семейство. Още с пристигането в САЩ той започва работа с желанието един ден да е достатъчно богат и успешен, за да помага на своята фамилия.

Дълго време Кошбин живее в своята кола опитвайки се да работи и да създава нещо свое, но разбира се преживява много провали преди най-накрая да успее да изкара лиценз за брокер. Сега той ръководи няколко фирми, които се фокусират върху търговията с недвижими имоти. Той продължава да търси нови възможности за предприемаческия си дух. А бизнеса му се оценява за милиони долари.

Дани Джонсън

1443117428_3

За да си успешен не в винаги нужно да имаш университетска диплома. Има много примери за успешни предприемачи, които не са завършили университети или колежи, но днес са сред най-богатите хора на планетата. Сред тях е и изпълнителният директор на Destiny Global – Дани Джонсън. За няколко години тя се превръща от бездомна в изпълнителен директор на собствена компания.

Нейната компания се занимава с създаване на отношения, финанси и т.н. Тя е автор на няколко бестселъра и има многократни участия в различни американски предавания и шоута. След като се превръща в милионерка тя всяка година раздава милиони от своите пари за подпомагане на деца в неравностойно положение.

В допълнение към тези разтърсващи истории, много други известни лица също са били бездомни в началото на животите си, включително и Джим Кери, Даниел Крейг, Доктор Фил, Сузи Орман и много други.

Други са имали тежки периоди, които с желание са превъзмогнали и са запазили своето желание за успех, като Стив Джобс, Лари Елисън, Дж. Кей Роулинг (авторката на Хари Потър), а можем да назовем и много други примери.

Урокът тук е, че не може да се фокусираш само върху негативното. Всички несгоди са временни и ако запазим своето желание за работа и усърдно чакаме своя миг всичко може да се постигне! Никога не се отказвай!

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.