Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Калина Георгиева: Бъдещето на онлайн маркетинга са инфлуенсърите!

Начало » Калина Георгиева: Бъдещето на онлайн маркетинга са инфлуенсърите!

Пролетта дойде и целият ни екип вече е в пролетно настроение. А какво по-хубаво, когато разговаряш с интересни хора в хубаво време. Днешният гост в MarketKing.bg e Калина Георгиева от KeepingUpWithKalina.com. Калина е lifestyle и beauty блогър, студент, преподавател по английски и ужасно красива дама. Продължи да четеш, за да разбереш малко повече.

Привет, Калина. Представи се с няколко думи пред читателите на MarketKing.bg

Здравейте, много благодаря за поканата! На 22 съм и живея във Варна. Студент, блогър и учителка по английски съм.

Занимаваш се с няколко неща – едно, от които е блогването за мода и козметика. Как започна това начинание?

Винаги съм се интересувала от мода и козметика. Блогът е добър начин да събера тези мои интереси на едно място и да ги обсъждам с хора със същите интереси. Разбира се, докато го създавах, не мислех, че ще се превърне в нещо толкова значимо за мен.

Друго интересно около теб е, че преподаваш английски. Какво ти харесва в тази работа?

Започнах да преподавам случайно, както обичам да се шегувам и открих, че ми се отдава. Харесва ми да предавам знанията на учениците си, както и работата с хора като цяло. Въпреки че аз съм учителката, мога да науча много от тях.

Калина, какво е за теб успехът?

Някой беше казал „Работи, докато повече не е нужно да се представяш“. Нямам намерение да ставам световно известна, но целта ми е да съм толкова добра в това което правя, че хората да ме познават и помнят. Това за мен е успехът.

Коя книга четеш в момента и коя е тази, която можеш да наречеш „любима“?

В момента чета книга на име “Living With It”, която е като наръчник срещу панически атаки, но е написана леко хумористично и има илюстрации. Любима, колкото и да е клиширана, ми е поредицата Хари Потър. Никога няма да ми омръзне!

Предишното име на блога ти носеше името Starryeyeing.com, а сега е KeepingupwithKalina.com! Защо направи тази промяна на името?

Предимно защото исках името на блога да отразява мен самата. Много харесвах предишното, но то предизвикваше много въпроси и чудене, а и не беше лесно за запомняне. Смятам, че включването на моето име в заглавието на блога, е добър подход и беше правилната стъпка.

Знаем, че си живяла в чужбина, а в момента учиш своето висше образование тук. Къде смяташ да се развиваш в бъдеще – у нас или в чужбина?

Така е, живях в Англия като малка. Това, според мен, оказа голямо влияние върху начина ми на мислене и манталитета ми и често не се чувствам „на място“ в България, но както казах, не правя опити да планирам бъдещето си и не мога да кажа все още, къде ще ме отведе животът.

Кои са любимите ти брандове, когато става дума за козметика и мода?

Трудно е да кажа само няколко, защото постоянно тествам нови продукти. Когато става дума за козметика, предпочитам по-високия клас, защото все пак слагам продуктите върху кожата си. Любими мои марки са Charlotte Tilbury, Urban Decay, Huda Beauty и BECCA, които, освен с качество, се отличават и със силно социално присъствие и прецизност към всеки детайл. В модата, от друга страна, предпочитам по-достъпните марки, като например SheIn, с които работя вече половин година, но повечето си дрехи поръчвам от онлайн гиганта ASOS.

Смяташ ли, че блогването може да се превърне в твоя основна дейност след време? Има ли бъдеще това начинание в България?

Блоговете, според мен, вече са нещо като отживелица, защото ежедневието ни става все по-забързано и само малка част от нас имат желанието и времето да четат дълги постове. За мен бъдещето на онлайн маркетинга са инфлуенсърите, които не пишат дълги есета, а имат силно присъствие и постоянство, което се изразява повече в наистина запомнящи се снимки (неслучайно хората са казали „Една снимка казва 1000 думи“) и улавящи вниманието заглавия. Дали това ще се превърне в моята основна дейност, всички ще разберем.

Какво следва от тук напред за теб?

Добър въпрос! Никога не съм обичала планирането и живея ден за ден. Бих искала да следвам магистратура, след като се дипломирам от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ през лятото.

Много благодарим на Калина за включването. Получи се един страхотен разговор и се надявам да е бил интересен и на теб. Планираме още супер добри интервюта с познати и непознати лица, което значи да продължаваш да четеш MarketKing.bg

Покажи любов
  • 6
    Shares

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.