Издание за маркетинг, реклама и финанси.

11 бизнес философии, които следвам

Начало » 11 бизнес философии, които следвам

Като предприемач вие ще трябва да намерите свой собствен път както за работата си, така и за личния си живот. Отне ми години, за да науча това, което знам сега и аз все още се уча. Вярвате или не, най-добрите предприемачески уроци, които научих са и най-простите. Сигурно сте попадали на тях, но не са ви направили впечатление. Ето 11 прости философии, които промениха предприемаческия ми живот: 

Не се оправдавай, прави подобрения

В повечето случаи нещата няма да се случват по начина, по който сте си го мислили или сте го искали. Винаги може да се обърка нещо – да липсват приходи, да закъснеете с някой срок или нещо друго. Всичко може да се обърка, няма гаранция за успех.

Нормално е да започнем да се извиняваме и да се оправдаваме за несвършената работа. Но извиненията няма да решат проблемите. За това е по-добре да се стегнем и да опитаме да оправим нещата. Да работим в своя полза. Вместо да се извиняваме, трябва да се съсредоточим върху решаването на проблема. Защото по пътя на подобрението може да са развиваме по-успешно.

Не спирай, когато си изморен. Спри, когато свършиш!

Ще се изморите от това да бъдете предприемач. И е много вероятно да се откажете от това начинание. Трябва да бъдем праволинейни, трябва да бъдем упорити, защото само така може да се развиваме успешно. Не е важно дали съм изморен накрая на деня, важно е да съм си свършил работата.

Честността е скъпа, не я очаквайте от евтини хора

Като предприемач вие ще трябва да гледате  за обратна връзка и съвети от други хора. През годините съм научил, че не всички съвети са равни, тъй като някои хора дават по-добър съвет от други. Важно е да знаете кои съвети могат да ви бъдат по-полезни. Най-добрия съвет, който може да получите е истината. Истината може да боли, но тя ще ви спести време и пари.

Работете в тъмнината и пазете успеха за себе си

Когато започнах да се справям по-добре с работата изпитах нужда да споделя успеха си с повече хора. Исках да извика – “Успях, направих го!”  Но в последствие разбрах, че не е нужно всички да разбират за твоя успех. Те ще си помислят, че си арогантен и се хвалиш с успеха си. Важно е да работите добре и да пазите успеха за себе си. Не се притеснявайте да споделяте на хората за успеха си, но не е ли по-добре да се съсредоточите върху работата си отколкото върху хваленето пред другите.

Зад всеки успял човек има много неуспешни години в миналото

Когато хората гледат на това, което сте постигнали, през повечето време те смятат, че съм го направил през последните няколко години. Това, което те пропускат е, че аз съм бил предприемач в продължение на 10 години. Те не осъзнават, че преди успеха съм имал и много неуспешни времена. Никой не забогатява веднага щом започне някакво начинание. Успехът изисква постоянство и борба. Важно е да продължите да се борите независимо от проблемите.

Ако помогнете на хората да получат това, което искат, можете да получите това, което вие искате

Трябва да знаете, че в бизнеса контактите са много важни. Ако можете да помогнете на някой, направете го. В практиката си съм научил, че всяко дело се заплаща – независимо добро или лошо е то. Ако помогнете на някой сега, след време той или някой друг може да помогне на вас. (Всичко се връща)

Извод

Това са някои от бизнес философиите, които съм научил през годините на моето професионално пътуване. Те промениха живота ми. Всъщност – направиха го по-добър.

И така, какво мислите за тях? Има ли някакви други философии, които ние всички трябва да следваме?

Източник: Neil Patel

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.