Издание за маркетинг, реклама и финанси.

10 европейски градове, които искам да посетя. А вие?

Начало » 10 европейски градове, които искам да посетя. А вие?

Европа е втората най-желана дестинация за американците след Северна Америка (Мексико и Канада). Това означава, че най-често посещаваните градове би трябвало да са Лондон, Рим, Мадрид, Париж и може би Копенхаген, ако искате да се отклоните от останалите.

Аз лично също имам голямо желание да посетя тези големи градове, но преди това има други 10 града, които са сред първите в списъка ми. Защо съм избрал точно тях? Защото са от интересни, по-интересни и защото колкото повече дестинации посетим през живота си, толкова по-добре.

1. Утрехт, Холандия

Повечето туристи избират столицата Амстердам при посещението си в Холандия. Но според мен и Утрехт заслужава задължително да бъде посетен. Утрехт е построен по протежението на канал. Голяма част от населението на града е от студенти. Историческото значение на града е голямо.

2. Единбург, Обединено Кралство

Винаги, когато някой каже, че ще ходи в Обединеното Кралство се сещаме за Лондон, нали? Но въпреки това, ако търсите нещо различно, както мен, може да посетите Единбург, Шотландия. Градът се слави с изящна природа и уникална историческа стойност. А Единбургският замък задължително трябва да се посети.

3. Сиена, Италия

Повечето туристи, които посещават Италия казват, че ваканцията не е пълна, ако не са посетили столицата Рим. Въпреки това, за тези, които търсят нещо ново и освежаващо, Сиена е градът, който ще запомните не по-малко от Рим. Именно за това попада и в списъка ми. Градът се намира в региона Тоскана, а най-близко до него е Флоренция. Сиена е един от италианските градове, които се славят със шопинг центровете си (Милано и Рим).

4. Марсилия, Франция

Помните ли филма “Такси”? Ако го помните, тогава знаете, че е сниман именно в Марсилия. Градът е вторият най-посещаван във Франция след Париж. Въпреки това, като пристанищен град, Марсилия предлага на посетителите хубава селекция от морски дарове, уникални магазини и музеи. А през 2013-та година става Европейска столица на културата.

5. Марибор, Словения

Любляна може да е най-популярната дестинация в Словения, но Марибор също трябва да бъде град за посещение във вашия списък за “бягство” в Словения. Градът е известен със зашеметяващата си архитектура. Има огромно богатство от минерални извори разпръснати из града, включително и Fontana Terme Maribor.

6. Палманова, Италия

Както виждате на снимката, градът е с кръгла форма, а околията приличат на звезда. Палманова е градче известно със катедралата Grand Piazza, намираща се точно в центъра му. Съществува от 1590 година и има чара на красив Средновековен град. Също задължителен за посещение, ако сте в Италия.

7. Талин, Естония

Талин е столица на Естония. Страната не се слави със туризма си, но тези които го посещават задължително минават през Талин. От 1997 година Талин е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Има куп места за посещение в града. А туристите посетили го казват, че естонската кухня е уникална.

8. Форментера, Испания

Форментера не е един от големите градове за посещение на туристи. Но тези, които търсят нещо различно и в същото време им се ходи на плаж, Форментера е перфектният избор. Градът се намира на Балеарските острови и е известен с плажовете си и ниското темпо на живот.

9. Остров Люис, Шотландия

Остров Люис е дестинация за хора, които търсят традиционната шотландска култура. Известен с уникалната си архитектура, островът е защитен район, заради флората и фауната си. Любимите места на туристите са църквата Свети Колумба, древните руини и изправените камъни Calanish.

10. Турку, Финландия

Хелзинки е най-популярният град за туристите във Финландия. Въпреки това трябва да посетите и град Турку, ако сте в Скандинавската държава. Градът е известен с разнообразните си музеи, фестивалите си и маратона Paavo Nurmi, който се провежда през лятото. Също така, Турку е бивша столица на Финландия и има изключителна историческа стойност.

А според вас, има ли градове в Европа, които трябва да добавя в списъка си? Споделете в коментарите.

Покажи любов
  • 3
    Shares

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.