Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Как да увеличим Google+ ангажираността си с 281%

Как да увеличим Google+ ангажираността си с 281%

Дали смятате, че Google+ е успешен или неуспешен в сравнение със Facebook, няма никакво значение. Вие задължително трябва да имате акаунт и в Google+. Сигурно се питате “Защо”?

Защото благодарение на Google+, вие може да показвате ваша снимка в резултатите с търсения в търсачката, като увеличите органичния си трафик с 150 процента.

Дори и да не използвате Google Authorship, трябва да си помислите добре и да го включите задължително към сайта си. Благодарение на авторството може да увеличите драстично трафика си, както и да увеличите класирането си в търсачката. Нищо няма да загубите, ако използвате това “оръжие”.

За да ви покажа как по-ефективно да увеличите ангажираността си в Google+, ще ви покажа една инфографика създадена от известния маркетинг и SEO гуруNeil Patel.

howtoincreasegoogleplusengagement

Ето и информация от графиката на български:

Първо да кажем няколко думи за социалната мрежа на Google. В Google+ има над 500 милиона регистрирани потребители от цял свят. 63 процента от тях са мъже, а 37 жени. 48 процента от списъка на Fortune –  ТОП 100 компании използват мрежата. 40% от маркетинг специалистите също използват google+.

Интересен факт е, че 28 процента от потребителите на тази социална мрежа печелят повече от 60 000 долара годишно. Най-много потребители има от САЩ и от Индия. Също така има над 1,5 милиарда снимки качени в Google+.

300 милиона от регистрираните потребители са активни всеки месец. 42% от потребителите са необвързани, а 45 процента са между 18-24 годишна възраст.

Google+ може да помогне на бизнеса ви с – Страници, Постове, Hangouts (видео чат), Кръгове. Потребителите на социалната мрежа предпочитат повече снимките и именно те получават най-голяма ангажираност в сайта. Гифчетата, клиповете и цитатите също са предпочитан метод за ангажиране.

Най-доброто време за споделяне на изображения в сайта е в петъците между 19 и 22 часа, както и от 11 до 14 часа.

Какво трябва да правите, за да увеличите ангажираността си:

  • Създайте добра мрежа от хора в кръговете си и кръговете на бизнеса си в Google+
  • Бъдете част от общества в социалната мрежа
  • Споделяйте статии от сайтове, снимки на профила си
  • Ангажирайте се с постовете на другите, за да се ангажират и те с вашите
  • Hangout

Извод

Ако сте ограничени от към време, задължително го използвайте именно в google+. Препоръчвам ви именно тези неща над, които да се съсредоточите.

  • Google Authorship
  • Видео клипове – споделянето на видео може да увеличи ангажираността ви с до 28,6 процента
  • Задавайте въпроси – ще получавате повече коментари, ако задавате повече въпроси, тези въпроси могат да подобрят бизнеса ви
  • Поствайте в петъците – има много активни хора в петъците между 19 и 22 часа.

Използването на социалната мрежа на Google не отнема много време и не изисква големи усилия. Ако използвате съветите на Patel, ще увеличите трафика си и ангажираността си в бъдеще.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.