Издание за маркетинг, реклама и финанси.

Начало » Как да подобрим имиджа си във Фейсбук?

Как да подобрим имиджа си във Фейсбук?

Всички знаем онази стара приказка сред маркетинг специалистите – вашият бранд е това, което показвате на хората и което те говорят за вас. Затова тази седмица ще обърнем внимание на присъствието ви в социална мрежа номер едно в света. Добро ли е визуалното и комуникаиционното ви представяне във Facebook?

Снимките са изключително важен компонент от имиджа ви (имиджа на вашия бранд). Ако бъдат използвани умело, те могат да бъдат изключително ефективни. Могат да ви помогната да повишите нивото на комуникация с вашите потребители/фенове. Изображенията винаги са част от ефективните кампании в социалните медии.

Как да ангажираме феновене на марката си?

1.  Кажете на потребителите си какво искате от тях

Не се притеснявайте да подканвате хората да оставят коментари и да харесват/споделят изображенията от вашата фен страница. Направете си следния експеримент – публикувайте интересна снимка без никакъв коментар и публикувайте друга но пак така интересна снимка със заглавие (caption) от рода на „харесайте ако …“.

2.  Използвайте хумор

Качественият хумор е едно от най-споделяните неща. В крайна сметка кой не иска да сподели с приятелите си нещо весело? Добавете забавна снимка и разбира се весело и свежо описание/заглавие към нея. Използвайте забавен и интересен хумор, а не нещо изтъркано.

3.  Превърнете минусите в плюсове

Дори и да не можете да измислите заглавие за дадено изображение не го оставяйте без такова. Поискайте от аудиторията си да ви предложи интересно описание (caption) за даденото изображение? Харесайте най-интересното и наградете автора му с нещо.

4.  Използвайте промо кодове

Промо кодовете са много ефективни за повишаването на реалната интеракция между вас и феновете на вашата фен страница/бранд. Предложете промо код на първите 10, които коментират дадено изображние. В резултат ще получите много повече от 10 коментара, ще достигнете до много хора и благодарение на промо кодовете ще получите и нови клиенти.

5.  Бъдете активни

Когато хората коментират вашите изображения – участвайте и вие. Така ще получите много повече коментари и ще повишите възможността все повече хора да се включат в комуникацията която се води на вашата фен страница. Понякога дори и едно „Благодаря Ви за коментара“ може да заздрави връзката ви с даден човек или да ви спечели нови фенове. Разбира се не можете да пишете само това и всеки път след като някой коментира. Опитайте се коментарите ви да бъдат креативни, забавни и интересни.

6.  Приканвайте потребителите ви да участват активно

Задавайте въпроси, провокирайте и приканвайте потребителите ви да участват активно, да коментират и да споделят изображенията ви. Питайте ги за тяхното мнение, помолете ги да споделят своите истории и прочие, а когато те оставят своите коментари, не забравяйте какво научихте преди малко – бъдете активни!

7.  Голямата картинка

Изображенията, които споделяте са малки части от пъзела. Когато публикувате изображения не забравяйте какви са целите на вашата фен страница и на вашия бранд.  Никога не забравяйте и факта, че активността на вашите фенове е ваша отговорност. Не се пускайте по течението като талпа и не се оставяйте течението да ви отнесе. Бъдете про-активни, действайте с мисъл и така ще стигнете където искате!

Не пропускайте да оставите своите коментари и да споделите какви са вашите наблюдения и впечатления по темата.

Покажи любов

Коментирай

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.